Bemutató: könyv jelent meg a százéves SZÚR-ról

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 17:42
null
Bemutatták a SZÚR-ról szóló könyvet
Nagy sztorik, anekdoták, egy lecsengett korszak megidézése – önálló kötetet kapott a legendás gálamérkőzések története.

 

A Színészek–Újságírók évenkénti futballrangadója (SZÚR) egykor túlzás nélkül a legnagyobb hazai (sport)események közé tartozott, rendre megtöltötte a Népstadiont, 1970-ben például kettőt is kellett tartani, az elsőre 450 ezer (!) jegyigénylés érkezett, s a második – amelynek bevételét az árvízkárosultak megsegítésére ajánlották fel – is zsúfolt ház előtt zajlott.

Híres újságírók és népszerű, imádott színészek a pályán, esztrádműsor és csinos hölgyek a pálya szélén, tomboló tömeg a lelátón, külföldi sztárfellépők, játékvezető- és kezdőrúgó-hírességek, többnyire ragyogó kora nyári napsütés, majálishangulat – ezt jelentette anno a SZÚR, mielőtt a rendszerváltás idején lecsengett a népszerűsége.

Az elsőt még 1920-ban rendeztek meg, és a százéves évforduló alkalmából Borsi László, az újságíró-válogatott vezetője szerkesztésében most könyv jelent meg róla Száz éve SZÚR címmel, amelyet hétfőn az Akvárium Klubban mutattak be.

A kötet kiadását támogatta a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programja, a bemutatón méltatta Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője, továbbá Nemcsák Károly, a színészválogatott vezetője, a József Attila Színház igazgatója, Kiss László korábbi NB I-es labdarúgó, újságíró, társszerzőként pedig Dénes Tamás újságíró, korábbi főszerkesztőnk, illetve lapunk korábbi munkatársa, Borsi Gergely. A SZÚR történeti áttekintését feldolgozó rész szerzője lapunk munkatársa, Bodnár Zalán.      

Nemcsák Károly, a színészválogatott vezetője, a József Attila Színház igazgatója is méltatta a könyvet
Nemcsák Károly, a színészválogatott vezetője, a József Attila Színház igazgatója is méltatta a könyvet
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik