Ausztrália: Usain Bolt felhagy álmának üldözésével, ha…

Vágólapra másolva!
2018.11.15. 15:25
null
A gólöröme már megvan, kérdés, láthatjuk-e? (Fotó: AFP)
A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter, a 32 éves Usain Bolt atlétikai pályafutásának vége után közölte, nem adja fel az álmát, hogy profi labdarúgóként keresse a kenyerét, s ezért szeptembertől nyolc hetet az ausztrál élvonalbeli Central Coast Marinersnél töltött próbajátékon. Ott szerződést végül nem kötött, ám most ultimátumot adott magának, amelynek értelmében két héten belül csapatot kell találnia, különben befejezi még szinte el sem kezdett labdarúgó-karrierjét.

Usain Bolt még szeptember végén csatlakozott az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners csapatához, amelynél próbajátékon majdnem két hónapot töltött edzéssel. Meg is felelt, ám a vágyott szerződéskötés nem jött össze, mert a jamaicai sprinter a húszszorosát kérte a klub által ajánlott összegnek.

Azóta Bolt nem hallatott magáról, egészen mostanáig, amikor kijelentette, továbbra sem tett le arról az álmáról, hogy labdarúgóként folytassa sportpályafutását, ám ez alkalommal húzott egy határvonalat.

„Sok klubtól kaptam ajánlatot az elmúlt napokban, és úgy döntöttem, hogy még november vége előtt döntést hozok, hogy elmegyek-e másik csapathoz, vagy nem próbálkozom tovább” – jelentette ki Bolt, aki még mindig Ausztráliában tartózkodik, múlt vasárnap például a Mariners legutóbbi meccsén is ott volt a helyszínen.

„Futballozni szeretnék, ez az álmom. Tudom, hogy vannak, akik szerint nem ütöm meg a szintet, de én ezt nem veszem magamra. Beszéltem Paul Pogbával és Raheem Sterlinggel is, akik biztatnak és szerintük jó úton járok” – mondta Bolt, akit amúgy korábban a máltai Valletta FC szerződtette volna.Bolt az ausztráliai klub előtt a német Borussia Dortmund és a norvég Strömsgodset edzéseit látogatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik