Románia: 10 éve amputálták az alkarját, kedden debütált a profik között

Vágólapra másolva!
2017.10.27. 12:02
Tíz évvel ezelőtt egy kamionbalesetben elveszítette a bal alkarját, kedden mégis bemutatkozott a profik között Cosmin Lambru, a harmadosztályú Petrolul Ploiesti labdarúgója, aki a Mioveni ellen tizenegyesekkel elveszített Román Kupa-mérkőzésen a hosszabbításban állt be csereként.

A 18 esztendős támadót 2007-ben elütötte egy kamion, s eleinte úgy tűnt, hogy nemcsak az alkarját, hanem a teljes végtagot amputálni kell. Otilia Racasa orvos azonban megmentette Lambru karjának nagy részét, aki nem adta fel az álmát, hogy profi futballista legyen. Olaszországba utazott megvásárolni a jelenlegi kézprotézisét, ami bevallása szerint rengeteg pénzbe került.

„Amikor újrakezdtem a labdarúgást, új dolgokat kezdtem el megtanulni, például, hogy hogyan kell esnem. Egyáltalán nem volt könnyű, de sohasem sírtam. Ilyen a futball, csak az erősek maradnak talpon” – mondta Lambru a sport.ro-nak.

A mérkőzés a másodosztályú Mioveni sikerét hozta, amely az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–3-ra legyőzte a Petrolult.

(Fotók: Digi Sport)
(Fotók: Digi Sport)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik