Teqball: magyar elnöke lett az újonnan megalakult nemzetközi szövetségnek

Vágólapra másolva!
2017.03.28. 11:41
Megalakult a Nemzetközi Teqball-szövetség (FITEQ), amely a magyar találmányra épülő sportág érdekeit hivatott szolgálni – jelentették be kedden a budapesti sajtótájékoztatón.

Elhangzott, hogy a szervezet megalakulása az első hivatalos lépés a nagy álom megvalósítása felé, amely nem más, mint a teqball olimpiai sportággá válása. A szövetség célja a nemzetközi teqball közösség összefogása, a sportág versenyrendszerének kialakítása. Az alapítók szeretnék a versenyeztetést globálissá, jól nyomon követhetővé tenni, terveik között szerepel kontinentális viadalok és világkupák, illetve bajnokságok szervezése, valamint világranglista kialakítása.

Az alapítók munkáját nagykövetként az aranylabdás brazil Ronaldinho, továbbá többek között a francia Nicolas Anelka és a portugál Simao Sabrosa segíti.

A FITEQ elnöke Borsányi Gábor, a teqball alapítója, kreatív ötletgazdája lett, főtitkára a görög George Jerolimposz. A végrehajtó testület tagjai: Huszár Viktor, Gattyán György, Marius Vizer Junior (osztrák), Jason Kirkbride (brit) és Jawad El Hajri (francia).

Az alapítók bejelentették, hogy hamarosan Budapesten rendezik meg az első hivatalos teqball-világkupát, amelyre 15 országból érkeznek majd csapatok, és minden bizonnyal nemzetközi sztárjátékosok is tiszteletüket teszik.

Kollégánk összefoglaló írását a sportágról itt olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik