Filmbe illő sztori a Libertadores-kupából: 1.5 órát késtek, nem volt cipőjük, mégis nyertek!

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 13:57
Számtalan alkalommal bebizonyosodott már, a futball képes a legmegdöbbentőbb történeteket szülni. A dél-amerikai foci pedig egészen különleges sztorikat tud összehozni. Így volt ez most is: a Libertadores-kupa második selejtezőkörében az argentin Atlético Tucumán elkésett az ecuadori El Nacional elleni quitói visszavágóról, s bár a körülmények ellene szóltak, egy góllal legyőzte riválisát idegenben a hazai 2–2 után.

Történt, hogy a Tucumán játékosait, stábját és szurkolóit szállító gép nem kapott felszállási engedélyt Guayaquilben, amely több mint 400 kilométerre fekszik a tengerszint felett 2800 méteren található Quitótól. A félreértés abból adódott, hogy a légi irányítás szerint a chilei légitársaság gépének nem volt engedélye ilyen magasban repülni.

A több mint háromórás várakozás után a Tucumánt átszállították egy kisebb repülőgépre, ám így a stáb egy része, a felszerelés és mintegy 120 szurkoló nem tarthatott a játékosokkal.

A quitói összecsapás helyi idő szerint 21.15 órakor kezdődött volna, az Atlético Tucumánt szállító gép 21.30-kor szállt le a városban. A FIFA szabályzata alapján az El Nacional jelezte, az előírt 45 perces várakozási időt tiszteletben tartja, ám azon túl nem hajlandó várni ellenfelére.

A Tucumán a reptéren buszra szállt, s rendőri felvezetéssel – a Féktelenül című filmben látott Keanu Reeves, Sandra Bullock páros produkcióját megszégyenítő sebességgel – a stadionba sietett.


Az idővel versenyt futó egység 22.17-kor érkezett meg a mérkőzésnek otthont adó Olimpiai stadionba – azaz bő negyedórával a kijelölt határidő után. Bár a hazaiak húzták a szájukat, végül beleegyeztek a mérkőzés lejátszásába. A vendégek szerelés híján a városban tartózkodó U20-as argentin válogatott öltözékét kérték kölcsön, s abban léptek pályára. A kezdősípszó 22.43-kor harsant fel.

A hab a tortán még hátravolt: az Atlético Fernando Zampedri 64. percben szerzett góljával kiharcolta a továbbjutást, így a következő körben a főtábláért küzdhet.


Ja igen, annyi még hozzátartozik a hollywoodi történethez, hogy a Tucumán története során először szerepel a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban, a Libertadores-kupában. Emlékezetesre sikerült a bemutatkozás, meg kell hagyni...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik