Bursaspor: öngyilkos merénylet, fekete közlemény a honlapon

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 20:52
Öngyilkos merényletet követett el egy 25 éves nő szerda délután a törökországi Bursa központjában – jelentette a Reuters. A hírügynökség jelentése szerint a merénylő meghalt a robbanásban, legalább tizenhárom sérültet kellett ellátni.

A Bursaspor labdarúgócsapata – Dzsudzsák Balázs klubja – fekete fejléccel fejezte ki együttérzését a megsérült városlakókkal.

„Alattomos terrorista akció történt a városban, többet megsebesített polgáraink közül. Mély szomorúsággal értesültünk a borzalmas eseményekről, elítéljük a városunk elleni támadást. Minden sebesültnek gyors felépülést kívánunk” – tudatta közleményében a klub.

Kerim Dogan, az egyik szemtanú, a Habertürk hírtelevízió élő adásában telefonon azt mondta, hogy a detonáció a település egyik fő turisztikai látványossága, az Ulu dzsámi mellett történt, miközben az épületben és annak udvarán éppen temetési szertartást tartottak. A közeli üzletek ablakai is betörtek.

A hatóságok a környéket azonnal lezárták, a bevásárlóközpontokat kiürítették, nagy számban mentőket és tűzoltókat rendeltek a helyszínre. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a robbantást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik