Felkészülés: „Nem működtek a reflexei” – Mourinho a négyet kapó Begovicról

Vágólapra másolva!
2015.07.23. 07:01
null
Négy gólt kapott a Chelsea (Fotó: Reuters)
Az International Champions Cup elnevezésű felkészülési torna keretében a New York Red Bulls kétgólos győzelmet aratott a Chelsea ellen.

A londoniak az első félidő közepén megszerzett találatukkal az 51. percben még előnyben voltak – José Mourinho a szünetben nyolcat cserélt –, a 73. percben viszont már kétgólos hátrányban. A 75. percben Eden Hazard szépített ugyan, de Sean Davis a második találatával ismét kettőre növelte a vendéglátók fórját, amely aztán már ki is tartott a lefújásig.

„Nem vált volna hasznunkra, ha tíz nullára nyerünk. Érdemi erőpróbára volt szükségünk, megkaptuk – kezdte a meccs utáni értékelését José Mourinho, a Chelsea menedzsere. – Az ellenfél koncentráltan és motiváltan játszott, boldogok vagyunk, hogy pályára léphettünk ellenük, és jobb meccset vívhattunk, mint amire számítottunk.”

„A játékosok a legutóbbi hat napban tizenegy edzésen vettek részt, nem kételkedünk bennük. Tízből kilencszer nyertünk volna, de a második félidő katasztrofálisan alakult” – tette hozzá a portugál szakember.

A Chelsea szakvezetője megvédte kapusát, a Stoke Citytől szerződtetett Asmir Begovicot, aki a bemutatkozó mérkőzésén négy gólt kapott.

„Nem működtek a reflexei, de ez a fáradtság következménye. Örülök, hogy a sorainkban tudhatjuk, a következő meccsen a kezdőcsapatban kap helyet, és az első félidőt tölti majd a pályán. Nem történt semmi probléma, úton van a beilleszkedés felé” – mondta Mourinho.

A Premier League-ben címvédő londoni együttes magyar idő szerint vasárnap hajnalban a francia bajnok Paris Saint-Germain ellen folytatja a felkészülést.

BAJNOKOK KUPÁJA (International Champions Cup)
NEW YORK RED BULLS–CHELSEA 4–2
(0–1)
Harrison (New Jersey), Red Bull Arena. Vezette: Sibiga (amerikai)
CHELSEA: 1. félidő: Courtois – Ivanovics, G. Cahill, Zouma, Azpilicueta – Fabregas, Mikel – Moses, Oscar, B. Traoré – Rémy. 2. félidő: Begovic – Aina (Solanke, 71.), Zouma, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matics – Hazard, Oscar, Loftus-Cheek – Diego Costa.
Gólszerző:
Castellanos (51.), T. Adams (69.), S. Davis (73., 77.), ill. Rémy (26.), Hazard (75.)

A találkozó góljai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik