Salzburg: távozik az edző, ez lehet a magyar nagy lehetősége

Vágólapra másolva!
2015.06.16. 17:05
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Red Bull Salzburg hivatalos honlapján adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Adolf Hütter vezetőedzővel.

„Sikeres szezont zártunk, azonban a vezetőséggel való hosszas tárgyalás után úgy éreztem, más nézőponton vagyunk a jövőt illetően, így itt az ideje, hogy elváljanak útjaink” – mondta a bejelentést követően Adolf Hütter, aki a bajnokságban és az Osztrák Kupában is első helyen végzett együttesével.Adolf Hütter, aki a bajnokságban és az Osztrák Kupában is első helyen végzett együttesével.

A 45 esztendős szakember a salzburg.com-nak elárulta, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a klub képtelen volt megtartani legjobbjait.

Az utóbbi időben összesen nyolc alapembernek számító játékos intett búcsút Salzburgnak – köztük a német másodosztályú RB Leipzighez szerződő Gulácsi Péter –, így pedig az osztrák szerint lehetetlen az európai mezőnyben is versenyképes együttest összerakni.

A helyi lapok természetesen már azt találgatják, ki ülhet a kispadra.

A salzburg.com információi szerint a legesélyesebb a posztra a legutóbb a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watfordot irányító Óscar García, ám állítólag egy olyan megoldás is szóba került, hogy megpróbálnak házon belül megoldást találni az edzőkérdésre – ebben az esetben a másodedző, Lőw Zsolt irányíthatná a salzburgiakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik