Kína: Cannavaro váltja Lippit a bajnok élén, de nem egészen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.05. 10:24
null
A mester és a tanítvány: Lippi és Cannvaro (Forrás: Action Images)
Hivatalosan is kinevezték Fabio Cannavarót a kínai bajnok Kuangcsou Evergrande élére, az olasz világbajnok a visszavonuló Marcello Lippit váltja a kispadon, a csapatot viszont még közösen irányítják.  

 

Lippi sorozatban három kínai bajnoki címet és egy ázsiai BL-t nyert az Evergrande-del, a jövőben egyfajta menedzserként, főedzőként dolgozik, míg Cannavaro a mindennapi munkát irányítja.

„Még mindig a csapat első számú edzője maradok, de nem leszek ott a pályán minden nap. Időnként ellenőrizni fogom a munkát és a fejlődést, a mérkőzéseket pedig a lelátóról követem” – vázolta a helyzetet a 66 éves Lippi, aki mostantól több időt szeretne tölteni családjával. Cannavaro kinevezésével gyakrabban látogathat majd haza, Olaszországba.

Fabio Cannavaro játékosként szerepelt a Napoliban, a Parmában, az Interben, a Juventusban és a Real Madridban, az olasz válogatottal világbajnoki címet nyert 2006-ban, abban az esztendőben az Aranylabdát is elnyerte. Másodedzőként eddig az al-Ahli együttesénél dolgozott, ahol korábban játékosként is szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik