Hollandia: visszavonul a volt válogatott középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 12:49
Bejelentette azonnali visszavonulását Denny Landzaat. A 38 éves holland labdarúgó befejezi profi pályafutását, és az AZ Alkmaar második csapatának edzője lesz, hároméves szerződést kötött a klubbal.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. A következő néhány évben szeretnék edzőként fejlődni, nyitott szemmel fogok járni a világban. Jó lesz újra együtt dolgozni Marco van Bastennel” – idézi az AZ Alkmaar hivatalos honlapja Denny Landzaatot, akinek játékosként edzője volt Van Basten a holland válogatottnál. Denny Landzaatot, akinek játékosként edzője volt Van Basten a holland válogatottnál.

Az Ajaxban nevelkedő korábbi védekező középpályás karrierje során megfordult többek között a Feyenoordban, az AZ-ben, a Twentében és a Wiganben is, a 2013–2014-es szezon tavaszi felét a másodosztályú Willem II-nél töltötte, amellyel bajnok lett, ám sérülései miatt csak kilenc bajnokin tudott pályára lépni.

Landzaat 38 mérkőzésen ölthette magára a címeres mezt, egy gólt szerzett. Ott volt a 2006-os világbajnokságon, ám a 2008-as Eb-keretbe már nem fért be, Van Basten nem vitte magával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik