Orosz Kupa: a Dinamónak sokba került Dzsudzsák becsúszása - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.17. 18:29
null
Dzsudzsák Balázs nem így képzelte el a korábbi csapata elleni meccset (Fotó: fcdynamo.ru)
A labdarúgó Orosz Kupa negyeddöntőjében a Dzsudzsák Balázst végig a soraiban tudó Dinamo Moszkva hosszabbításban 1–0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott középpályás korábbi csapata, az Anzsi Mahacskala otthonában, így búcsúzott a további küzdelmektől. A dagesztániak győztes gólját Samuel Eto’o szerezte tizenegyesből, miután a játékvezető büntetőt ítélt a tizenhatoson belül becsúszó Dzsudzsák ellen.

A találkozót a fővárosiak kezdték lendületesebben, az első nagyobb helyzetet azonban az Anzsi alakította ki. A 14. percben Willian lekészítését követően Lassana Diarra eresztett meg életerős lövést, ám a kísérlet középre tartott, így Anton Sunyin könnyűszerrel hárított.

A 26. percben szabadrúgást végezhetett el a Dinamo a kaputól mintegy 18 méterre, a labda mögé Dzsudzsák és Christian Noboa állt, végül utóbbi lőtt egy méterrel fölé. Tíz perccel később a magyar válogatott középpályás bal oldalról beívelt szögletét követően Leandro Fernández fejese a kapufán csattant.

Az első félidő utolsó lehetőségét az Anzsi dolgozta ki, Joao Carlos öt méterről bólintott nagy helyzetben fölé.

A második félidő első felében jóval kevesebb dolga akadt a védelmeknek, így a mahacskalaiakat irányító Guus Hiddink jobbnak látta pályára küldeni Samuel Eto’ót, jelentős változást azonban a kameruni csatár pályára lépése sem hozott a hazaiak támadójátékában. A vendégeknél Kevin Kuranyit cserélte le Dan Petrescu vezetőedző, ami után a korábbi német válogatott támadó sértődötten az öltözőbe vonult, jelezve, hogy nem ért egyet edzője döntésével.

A 73. percben Alekszandr Kokorin fejelt ígéretes lehetőségben az Anzsi kapusának, Vlagyimir Gabulovnak az ölébe, míg néhány perccel később Noboa lépett ki egy az egyben a hazaiak kapusával szemben, ám nem tudta mellette eltolni a labdát, így elakadt a támadás, és odalett a nagy lehetőség.

A folytatásban sem hagyott alább a Dinamo lendülete, Dzsudzsákék megpróbálták még a rendes játékidőben eldönteni a továbbjutás kérdését, amelyért a 84. percben épp honfitársunk tette a legtöbbet. A moszkvaiak hetese néhány méteres labdavezetés után 22 méterről, középről kapura tűzte a labdát, ám a lövésben több volt az erő, mint a kellő irányzék, így Gabulov ki tudta öklözni a kapu közepébe tartó labdát.

A végjátékban magára talált az Anzsi, amely beszorította a Dinamót, és több szögletet is elvégezhetett. Az egyik sarokrúgás alkalmával a megcsúsztatott labdát Eto’o lőtte kapura három méterről, ám Sunyin belevetődött a kísérletbe. Jöhetett a hosszabbítás!

A ráadás 9. percében Zsirkov kapott labdát a vendégek tizenhatosán belül, amelyet jó ütemben megtolt, Dzsudzsák pedig becsúszva próbált menteni, ám látta, hogy nincs esélye a szerelésre, így visszahúzta a lábát. A magyar középpályás és az orosz játékos között azonban így is volt kontakt, amit az Anzsi játékosa maradéktalanul ki is használt, és átesett Dzsudzsákon. A játékvezető – erősen vitatható módon – tizenegyest ítélt, Dzsudzsák pedig sárga lapot kapott. A büntetőt Eto’o magabiztosan értékesítette, 1–0.

A továbbiakban – természetesen – a Dinamo támadott többet, ám erőfeszítéseiket nem koronázta siker, így Dzsudzsák korábbi együttese, az Anzsi Mahacskala jutott a legjobb négy közé.

OROSZ KUPA, NEGYEDDÖNTŐK
Anzsi Mahacskala–Dinamo Moszkva 1–0 – hosszabbítás után

Zenit–Kubany Krasznodar 0–0 – tizenegyesekkel 4–3
CSZKA Moszkva–Jenyiszej 3–0

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
16.00: Rosztov–Tyerek Groznij

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik