ANK: Adebayor nem kockáztatja életét a válogatottban

Vágólapra másolva!
2012.12.23. 17:33
Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Tottenham togói csatára, Emmanuel Adebayor nem hajlandó játszani hazája válogatottjában az Afrikai Nemzetek Kupáján a 2010-ben történt angolai busztámadás miatt.

Mint ismert, a 28 éves togói csatár 2010-ben ott volt azon a buszon, amelyre terroristák tüzet nyitottak, és hárman meghaltak a tragédiában, majd a togói válogatott visszalépett a tornától.

Adebayor azt nyilatkozta, addig többet nem szeretne a válogatottban szerepelni, amíg veszélyben érzi magát, és amíg a togói szövetség nem tudja teljes mértékben garantálni a biztonságukat. Egyébként a togói szövetség meccsenkénti plusz 1000 fontot ajánlott a csatárnak, ha megy a kontinensviadalra, de Adebayor ezt is elutasította.

„Hallottam, hogy az emberek azt mondják, a kifizetetlen bónuszok miatt nem játszom a válogatottban. Vannak helyzetek, amikor felelősségteljesen kell cselekednem. Minden a szervezettségről vagy annak hiányáról szól. Talán öt százalék esély, ha van, a részvételemre, mert nem fogom kockáztatni az életemet" – mondta Adebayor a The Sunnak.

Az Afrikai Nemzetek Kupáját Dél-Afrikában rendezik január 19-től február 10-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik