Copa América: Japán Ázsia után Dél-Amerikát is meghódítaná

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.02.01. 12:41
Az Ázsia-kupa szombati megnyerése után Japán labdarúgó-válogatottja Dél-Amerikát is szeretné meghódítani, a júliusi Copa Américán ugyanis meghívottként részt vesz.

„Még sosem dolgoztam olyan csapatnál, amelynél ennyi jó játékos ült volna a kispadon, akik csereként beállva eldöntik a meccseket" – mutatott rá a szigetországi válogatott erősségére Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány.

Az olasz szakember kiemelte, együttese az Ázsia-kupán elvégezte a dolgát, s úgy véli, a sikeres szereplés a dél-amerikai tornán sem elképzelhetetlen.

„A Copa América, amint az Ázsia-kupa is, elsősorban tapasztalatszerzésről szól, arról, hogy a csapat hogyan válhat még jobbá a tapasztalatok által. Dél-Amerikában más stílusban futballoznak a válogatottak, ezért is fontos a részvételünk" – mondta Zaccheroni arra utalva, hogy fő célja a 2014-es vb-n való jó szereplés.

Japán a Katarban rendezett Ázsia-kupa szombati fináléjában hosszabbításban 1–0-ra győzte le Ausztráliát. A júliusi Copa Américán Bolíviával, Kolumbiával és a tavaly októberben felkészülési meccsen legyőzött Argentínával lesz majd egy csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik