Inter után Milant izzaszthat a Cesena

Vágólapra másolva!
2011.01.23. 11:18
null
Két pontvesztés után este gyújthatnak-e örömtüzeket a Milan drukkerei? (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League-ben és a német Bundesligában szombaton volt nagyüzem, így vasárnap elsősorban az olasz Serie A-t és a spanyol élvonalat érdemes figyelni. A Serie A-ban a címvédő Inter Udinében, korai meccsen folytathatja a Leonardo érkezése óta tartó jó szériáját, a listavezető Milan is tesztelheti a hét közben az Intert megizzasztó Cesenát, a Juventus a vélhetően Koman Vladimirrel (de még Laczkó Zsolt nélkül) felálló Sampdoriához, a Lazio a Bolognához, a Napoli déli presztízscsatára a Barihoz látogat. A Primera Divisiónban az FC Barcelona már begyűjtötte a három pontot, így a Real Madrid hátránya hét egység – a blancóknak kötelező a győzelem a Mallorca ellen.

 

SERIE A

Az AS Roma nagyon simán megverte szombaton a Cagliarit, így feljött a második helyre, három ponttal a Milan mögé. Az élcsoportból öten is vasárnap játszanak – 12.30-kor az Inter Udinében kezd, a fordulót a Milan meccse zárja.

Eddig ötös: az Internazionale Leonardo érkezése óta mindegyik mérkőzését megnyerte, ráadásul játékban is látványosan javult, a csapat körüli hangulat meg pláne jobb, mint a Benítez-érában. A kitűnő formában játszó Samuel Eto'o figyelmeztet: nem szabad elszállni, mert Udinében könnyen érheti a csapatot kellemetlen meglepetés.

„Könnyű meccs biztosan nem lesz... Az Udinese kerete nagyon erős, és árgus szemmel kell figyelni a védőknek Di Natalét, aki nagyon nehézzé teheti az életünket" – mondta a kameruni.

A „formatabella" alapján az Inter és az Udinese is az első hatban van az utóbbi hat meccset figyelembe véve (a milánóiak vannak a legjobb formában, a friuliak a hatodikak), ráadásul az udinei csapat elkapta a Genoát, és a Milan ellen is majdnem begyűjtötte a három pontot.

„Megérdemelten foglalunk el jó helyet a tabellán, de folytatnunk kell a jó szereplést. Az Inter ellen a motivációnk a csúcson lesz, teljes koncentráció és tökéletes felkészülés kell a sikerhez. A fekete-kékek simán nyerhetnek akár tizenöt meccset is zsinórban, ha elkapják a fonalat, ráadásul a sérültjeik elkezdtek felépülni – ennek ellenére hiszünk abban, hogy elkaphatjuk őket" – tekintett a meccs elé az Udinese trénere, Francesco Guidolin.

„Ez lesz az eddigi legnehezebb mérkőzésünk, de bízom a csapatomban. Remek formában levő ellenféllel találkozunk, ráadásul Sánchez és Di Natale kettőse ellen pokolian nehéz védekezni. Nagyon óvatosnak kell lennünk" – így Leonardo, aki nem számíthat a Cesena ellen izomsérülést szenvedett Diego Militóra.

A 15 órás meccsek közül a Sampdoria–Juventus csata emelkedik ki, a genovaiaknál Koman Vladimir ott van a keretben, a héten hivatalosan bemutatott Laczkó Zsoltot viszont még nem nevezték. Egyik csapat sincs jó formában, a Juventus ráadásul hosszú sérültlistával küszködik, és december 5. óta nem nyert idegenben...

Rudolf Gergely remek hangulatú mérkőzésre számíthat a Napoli ellen, a Bari és a nápolyiak összecsapását fanatikus délolasz szurkolás kísérheti. A Barinak nyernie kell, ha nem akar nagyon leszakadni, a Napoli pedig a három pont begyűjtésével visszakerülhet a második helyre. Rudolf valószínűleg kezdő lesz.

Este az AC Milan a pályán tapasztalhatja, hogy az Inter miért szenvedett meg a Cesenával. A Milan két meccsen négy pontot szórt el, a vendégeknél viszont kérdés, hogy napokon belül kétszer is jó teljesítményt tudnak-e nyújtani a San Siróban.

„Nem kell pánikolni, minden csapatnak van olyan időszaka, amikor minden összejön, és olyan is, amikor az ellenfél az első helyzetét belövi – most mi az utóbbit éljük át" – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

A Cesena a nagycsapatok ellen kifejezetten jól játszik, de eddig mindössze egyszer nyert a szezonban idegenben, és hiányzik a csatársorból az Inter ellen két sárga lap után kiállított Emanuele Giaccherini.

PRIMERA DIVISIÓN

Hat meccs maradt vasárnapra, az FC Barcelona szombaton 3–0-ra megverte a Santandert, így előnye immár hét pont. A Real Madridnak három pont kell, és ha ez megvan, a fővárosiak sorozatban tizedik bajnoki győzelmüket könyvelhetik el hazai pályán. A statisztika nem sok jót ígér a Mallorcának: a „szigetlakók" egyrészt elsősorban otthon erősek, másrészt 25 bajnokiból 18-at elvesztettek eddig a Bernabéuban.

A Real Madridban játékosként két idényt eltöltő Michael Laudrup, a Mallorca edzője egyrészt Xabi Alonso kikapcsolását tekinti kulcsnak, másrészt figyelmeztet: a könnyelmű labdaeladásokból gyorsan nagy baj lesz.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a Real rettentő veszélyes, ha lendületből jöhet. Amikor Ronaldo teljes sebességgel érkezik, nem sok mindennel lehet megállítani" – mondta Laudrup, akinek több kulcsjátékosát nélkülöznie kell.

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna a sereghajtó Almeríánál próbál három pontot szerezni – ez idegenben majd' egy éve nem sikerült a pamplonaiaknak! –, Pintér Ádám együttese, a Zaragoza a Deport fogadja. A napi záró meccset a Villarreal játssza, a jelenleg negyedik helyen álló „sárga tengeralattjáró" a Real Sociedad elleni sikerrel visszaveheti a harmadik helyet a Valenciától.

BUNDESLIGA ÉS PREMIER LEAGUE

Három csapatot megelőzve a második helyre ugorhat a Bayer Leverkusen, ha győz a sereghajtó Mönchengladbach otthonában. A Dortmund előnye még így is legalább 11 pont lesz a forduló után... A gyógyszergyáriak sikerére jó esély van, mivel a 'Gladbachnál egyértelműek a Leverkusen-fóbia jelei: a fehér-zöld-feketék 22 éve, 1989 februárja óta nem verték meg otthon a Bayert! A másik meccsen a Hoffenheim győzelme papírforma lenne a 16. helyezett St. Pauli ellen.

Az angol élvonalban csak egy mérkőzést rendeznek vasárnap: a West Bromwich Albion a blackburni Ewood Parkban vizitál, ahol húsz éve nem nyert mérkőzést.

TOPLIGÁK, A MAI PROGRAM
PRIMERA DIVISIÓN, 20. FORDULÓ
Getafe–Espanyol17.00
Gijón–Atlético Madrid17.00
Zaragoza–Deportivo17.00
Almería–Osasuna17.00
Real Madrid–Mallorca19.00 (Tv: Sport1)
Villarreal–Real Sociedad21.00 (Tv: Sport1)
  
SERIE A, 21. FORDULÓ
Udinese–Internazionale12.30 (Tv: Digi Sport)
Fiorentina–Lecce15.00
Bari–Napoli15.00
Chievo–Genoa15.00
Bologna–Lazio15.00
Sampdoria–Juventus15.00 (Tv: Digi Sport)
Milan–Cesena20.45 (Tv: Digi Sport)
  
PREMIER LEAGUE, 24. FORDULÓ
Blackburn–West Bromwich17.00 (Tv: Digi Sport)
  
BUNDESLIGA, 19. FORDULÓ
Mönchengladbach–Leverkusen15.30 (Tv: Eurosport2)
Hoffenheim–St. Pauli17.30 (Tv: Eurosport2)
A tabellákat itt találja meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik