Potya potya hátán: videók a hétvége vicces góljairól

Vágólapra másolva!
2010.08.02. 10:13
Nem a kapusok napjait tudhatjuk magunk mögött a labdarúgópályákon. A legnagyobb csapatoktól kezdve a magyar bajnokságon át a női U20-as világbajnokságig a kapusok hatalmasakat potyáztak az elmúlt három napban. Nemcsak az illendőség, hanem az időrendben való haladás miatt is a hölgyeké a bakiparádé kezdete.

A nők U20-as labdarúgó világbajnokságán a Németország–Dél-Korea (5–1) mérkőzésen az ázsiaiak kapusa, Szo Ri Mun az öt kapott gólból kettőt szívesen elfelejtene, hiszen ügyetlen mozdulataival gyakorlatilag megnyerte a németeknek a meccset. Azonban a dél-koreai Dzsong Jong A is érdekes mozdulattal vette ki a részét a nagy pofonból. A mezőnyjátékos ugyanis azt hitte, hogy Popp kapufája után a labda elhagyta az alapvonalat, így nemes egyszerűséggel magához ölelte azt, ám a bíró mindezt látta és – teljesen jogosan – büntetőt ítélt.

NŐI U20-AS VB: NÉMETORSZÁG–DÉL-KOREA 5–1
 

Az orosz bajnokság hétvégi fordulója is óriási lepkézésről lesz majd emlékezetes. A Szpartak Nalcsik–Amkar Perm találkozón (2–1) a vendégek védője, Zahari Szirakov a szögletzászlótól lőtt kapura, a hazaiak kapusa azonban borzalmasan számította ki a labda ívét, így az a hálóba hullott.

HATALMAS POTYA OROSZORSZÁGBÓL
 

A hétvégén rendezték meg Gelsenkirchenben a Liga Total! Cup-ot, amelyet a házigazda csapat nyert meg, miután a döntőben a frissen igazolt Raúl két góljának is köszönhetően 3–1-re verte a Bayern Münchent. A spanyol bemutatkozó meccsén a Schalke ellenfele a Hamburg volt, amelynek kapusa, Frank Rost Jermain Jones lövését védte be.

JONES GÓLJA A HAMBURGNAK
 

Az angol csapatokon is végigsöpört a potya-hullám. Szombaton az Everton ausztrál támadó középpályásának, Tim Cahillnek a lövését ügyetlenkedte be már-már Robert Green-i nagyságokba emelkedve a Norwich City kapusa, John Ruddy. Mellesleg Ruddy pont az Evertonból igazolt júliusban a Norwichba...

CAHILL GÓLJA A NORWICHNAK
 

Vasárnap meglepő módon két nagycsapat került terítékre. A Liverpool a sikeres Európa-liga turnéját követően – a „vörösök" 2–0-ra nyertek a macedón Rabotnicski otthonában – a hét utolsó napján a Borussia Mönchengladbach ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen. Roy Hogdson csapata 1–0-s vereséget szenvedett a német gárdától, leginkább az utóbbi, tét nélküli találkozókon rendre hibázó hátsó alakzatnak köszönhetően. A meccs 8. percében Diego Cavalieri kapus Daniel Ayalához gurította a labdát, a spanyol védő hosszan vette át a saját 16-osán belül, és az algériai támadó, Karim Matmur egyből a kapuba bombázott. Lehet, hogy a végül csereként beállt Gulácsi Péternek kellett volna végig védenie...

MATMUR GÓLJA
 

Alig pár órával később az angol bajnok Chelsea is Németországban játszott, méghozzá Frankfurtban. A német csapat meglepetésre 2–1-re legyőzte a kékeket, ráadásul a Chelsea portugál kapusa, Hilário borzalmas napot fogott ki. Előbb elbambult egy hazaadásnál, az elveszített labdából pedig Patrick Ochs a kapuba lőtt, majd – már 2–1-es hazai vezetésnél – újabb ügyetlenkedésével majdnem összehozta az Eintracht harmadik gólját, csak éppen a győztes találatot jegyző Halil Altintopnak köszönhette meg, hogy nem változott az eredmény.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 

 

A labdarúgó NB I sem maradhat ki a sorból. Az 1. forduló vasárnap délután lejátszott mérkőzésén az újonc Siófok 1–1-re végzett a bajnokaspiráns Videotonnal szemben. A Balaton-partiak szerezték meg a vezetést egy kapitális kapusbaki után. Sowunmi Thomas tört be a tizenhatoson belülre, majd ballal lőtt, a labda pedig Mladen Bozsovics alatt a kapuba vánszorgott.

A MONTENEGRÓI KAPUS BAKIJA 
 

És a végére két vb-ezüstérmes: a holland válogatott kapusa, Maarten Stekelenburg pocsékul végzett el egy lapos kirúgást az Ajax–Twente Szuperkupa-mérkőzésen, oranje-beli társa, Gregory van der Wiel elaludt, a szemfüles Luuk de Jong pedig lecsapott a labdára, kapura húzott, és kíméletlenül kihasználta a ziccert. Mondjuk azt, hogy még koncentrációs problémák vannak így, a szezon elején...

STEKELENBURG ÉS VAN DER WIEL ÖSSZEHOZZA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik