Játékossors: a francia szövetség fizeti a meglőtt kapus útját

Vágólapra másolva!
2010.02.25. 18:49
Csütörtök délután a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) vállalta, hogy kifizeti azt a 65 ezer eurót, amibe a januári Afrikai Nemzetek Kupája előtt egy angolai terrortámadásban súlyosan megsebesült togói kapus, Kodjovi Obilalé hazaszállítása kerül.

Mint korábban megírtuk, a Dél-Afrikában ápolt Kodjovi Obilalé kétségbeesésében a nyilvánossághoz fordult, mert sem a korábban segítséget ígérő Angola, sem hazája, Togo nem mutatott hajlandóságot arra, hogy állja hazaszállításának költségeit. A speciális repülőgépet igénylő, Dél-Afrika és Franciaország közötti utazás becslések szerint 65 ezer euróba kerül.Mint korábban megírtuk, a Dél-Afrikában ápolt Kodjovi Obilalé kétségbeesésében a nyilvánossághoz fordult, mert sem a korábban segítséget ígérő Angola, sem hazája, Togo nem mutatott hajlandóságot arra, hogy állja hazaszállításának költségeit. A speciális repülőgépet igénylő, Dél-Afrika és Franciaország közötti utazás becslések szerint 65 ezer euróba kerül.

Philippe Le Mestre, a kapust foglalkoztató francia negyedosztályú Pontivy elnöke csütörtök délután közölte a L’Équipe sportnapilappal: Jean-Pierre Escalettes, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke telefonbeszélgetésükben ígéretet tett arra, hogy az FFF magára vállalja a költségeket.

Obilalé a szükséges dokumentumok elkészülte után, várhatóan néhány napon belül a bretagne-i Kerpape rehabilitációs központ lakója lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik