Walcott szólója után a fiatal titánok dicséretét zengi az európai sajtó

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2008.04.10. 15:14
Theodore James Walcott, vagy ahogy minden futballszurkoló ismeri Theo Walcott 65 méteres „futása” az Anfield Roadon ismételten az ifjúságot terelte a figyelem középpontjába. Az olasz La Gazetta dello Sport internetes változatának (gazetta.it) munkatársa Walcott és társai címmel szentel cikket a feltörekvő generáció képviselőinek.
Ryan Babel Istent dicsőíti, a sajtó pedig a játékát
Fotó: Giampiero Sposito
Ryan Babel Istent dicsőíti, a sajtó pedig a játékát
Ryan Babel Istent dicsőíti, a sajtó pedig a játékát
Fotó: Giampiero Sposito
Ryan Babel Istent dicsőíti, a sajtó pedig a játékát

Nem csoda, hogy így odafigyelnek rájuk, hiszen a fiatalokban rengeteg potenciál van, és ezek a játékosok (többségük legalábbis bizonyosan) hosszú távon fogják meghatározni az európai labdarúgást.

Két éve mindenhol a futballpályák környékén Lionel Messiről lehetett hallani, és arról, hogyan repíti az argentin tehetség a Barcelonát egészen a BL-címig. A tavalyi évben Messi Kaká és Cristiano Ronaldo, két másik nem éppen idősnek mondható futballista társaságában a legjobbak közé avanzsált az év végi díjátadásokon.

Azonban ma már Barcelonában is mindenkinek Bojan Krkic jelenti a jövő nagy ígéretét (természetesen nagyon is megbecsülve Messit, aki - talán nem túlzás - a csapat legfontosabb láncszeme, ha nem sérült).

Walcott és Krkic nincsenek egyedül a suhancok társaságában. A La Gazetta dello Sport szakírója Alexandre Patót, Ryan Babelt, Karim Benzemát, „Kun” Agüerót és Ivan Rakiticet citálja példaként. (És még ide sorolhatjuk Cesc Fabregast is, aki annyi ideje játszik a klasszisok közt, hogy jóval idősebbnek tűnik kortársainál.) Közülük egyedül Babel idősebb fél évvel Messinél, de így is csupán 21 éves. Ők így együtt alig játszottak összesen 71 nemzetközi mérkőzést (klubkupa és válogatott).

Ezt bizonyítja, hogy folyamatosan röppenek fel a hírek Benzema, Agüero, vagy éppen a marseille-i Samir Nasri átigazolásáról - európai nagyágyúi bombázzák őket a jobbnál jobb ajánlatokkal.

Most tehát róluk szól a fáma - kérdés, mi lesz velük pár év múlva, hiszen folymatosan bizonyítani kell. Hallottak már például Toni Kroosról? A német utánpótlás válogatottat már megkaparintott magának a Bayern, ősszel két gólpasszal bemutatkozhatott már a felnőttek között és a kiscsapatban hétről hétre ámulatba ejti a nézőket…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik