Puskás Ferencet súlya miatt cikizi az egyik angol napilap

Vágólapra másolva!
2008.04.07. 19:03
Az ismert angol bulvárlap, a The Sun rendszeresen állít össze 10-es listákat, különböző témakörökben. Így vették lajstromba egyebek mellett a 10 legcsúnyább futballmezt, a FA-kupa 10 legnagyobb meglepetését, vagy éppen az angol rögbi történelmének 10 legjobb játékosát. Legutóbb kissé messzire ment a lap.
Puskás Ferenc "kövéren" is zseniális volt
Fotó: NS archív
Puskás Ferenc "kövéren" is zseniális volt
Puskás Ferenc "kövéren" is zseniális volt
Fotó: NS archív
Puskás Ferenc "kövéren" is zseniális volt
A legfrissebb tízes lista ugyanis a dagadt futballsztárokat sorolja fel, rövid indoklással.

A 10. helyen a walesi válogatott csatár John Hartson nyitja a listát, majd a svédek tejfölszőke üdvöskéje, Tomas Brolin követi. Az ír Andy Reid után a 7. helyen az a Neil Ruddock áll, akit a Swindon csapatától azért küldtek el, mert nem fért bele a neki kiosztott szerelésbe. A 6. helyre a walesiek kiváló kapusát, Neville Southallt sorolták a szerkesztők.

Az 5. helyen meglepetésre Puskás Ferenc szerepel, a Sun indoklása szerint azért, mert amikor a Real Madridhoz jelentkezett, a spanyolok annak ellenére leigazolták, hogy Öcsi bácsi töredelmesen bevallotta: 15 kilogramm súlyfelesleg van rajta.

„A támadó élete legjobb formáját hozta, annak ellenére, hogy teste inkább hasonlított egy focilabdához” – írja a Sun, amely szolidan „partyarcnak” titulálta minden idők legjobb magyar labdarúgóját, majd azzal zárta beszámolóját, hogy Puskás minden bizonnyal kiröhögné az maiaknak előírt diétát.

A listán amúgy Jan Mölby a 4., a dobogó harmadik fokán Micky Quinn áll, az ezüstérmet az 1900-as évek hőse, William Foulke kapta. A világ legjobb dagadt labdarúgója a brazil Ronaldo lett, a lap indoklása szerint mindazért, amit túlsúlyosan ért el a futballpályán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik