Dzsudzsák Balázs akár a hétvégén holland bajnok lehet a PSV-vel

Vágólapra másolva!
2008.03.28. 15:18
Magyar szempontból is érdekes mérkőzésre kerül sor a holland bajnokság 31. fordulójában. Dzsudzsák Balázs felépült sérüléséből, így kezdőként léphet pályára Vadócz Krisztián csapata, a NEC ellen.
Az eindhoveniek hamarosan bajnoki címet is ünnepelnének
Fotó: NS archív
Az eindhoveniek hamarosan bajnoki címet is ünnepelnének
Az eindhoveniek hamarosan bajnoki címet is ünnepelnének
Fotó: NS archív
Az eindhoveniek hamarosan bajnoki címet is ünnepelnének

Dzsudzsák Balázs a fanzone.hu-n olvasható blogjában ír arról, hogy pénteken már a csapattal edzett. Szombaton, minden bizonnyal kezdőként küzdhet a PSV 21. bajnoki címéért.

A PSV labdarúgói ugyanis akár már most hétvégén megszerezhetik a bajnoki címet, ha győznek a 11. helyezett Nijmegen otthonában, az Ajax pedig idegenben kikap a Heerenveentől. Az eindhoveniek 30 forduló után 7 ponttal vezetnek az Ajax előtt.

Két hete még arról cikkeztek a holland újságok, hogy rossz formában vannak Dzsudzsákék, az amszterdamiak, pedig jó szereplésükkel megelőzhetik őket a bajnokságban.

Azóta változott a helyzet: a két csapat rangadóján gól nélküli döntetlen született, amely inkább a PSV-nek kedvezett. A múlt héten, pedig az Ajax 2–1-re kikapott a Twentétől, míg az Eindhoven hozta a kötelezőt a FC Groningen ellen (3–0).

Dzsudzsákék tehát a holland bajnoki cím első számú várományosai, továbbá versenyben vannak még az UEFA-kupaért is. A legjobb nyolc között a Fiorentina ellen kell játszaniuk. A negyeddöntők első mérkőzéseit április 3-án, a visszavágókat pedig április 10-én rendezik majd.

A magyar válogatott és a PSV középpályása blogjában ír a szlovénok elleni meccsről, valamint sérüléséről is.

Dzsudzsák megérti a szurkolók csalódottságát, szerinte is nagyon rossz meccset játszott válogatottunk Zalaegerszegen.

„Az ilyen jellegű sérülést csak kipihenni lehet. A jövőre nézve veszélyes lett volna, ha nem foglalkozom ezzel a problémával. Korrektül meg tudtam beszélni Várhidi Péterrel, hogy nincs értelme pályára lépnem úgy, hogy esetleg a meccs elején cserét kérek.” - írja blogjában a támadó középpályás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik