Frederic Kanoutét választották a 2007-es év játékosának Afrikában

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 10:57
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség pénteken bejelentette, hogy Frederic Kanoute lett az év játékosa a kontinensen. Mali válogatottjának klasszisa olyan sztárokat előzött meg a szavazáson, mint Didier Drogba és Michael Essien. A Sevila a csatár főszereplésével megvédte címét az UEFA-kupában, emellett megnyerte a gárdával a Spanyol Kupát, és a Spanyol Szuperkupát is.
Frederic Kanoute veszi át az Afrika legjobbjának járó díjat
Reuters
Frederic Kanoute veszi át az Afrika legjobbjának járó díjat
Frederic Kanoute veszi át az Afrika legjobbjának járó díjat
Reuters
Frederic Kanoute veszi át az Afrika legjobbjának járó díjat

Három nappal azután, hogy Mali válogatottja búcsúzott az Afrikai Nemzetek Kupájának küzdelmeitől, a kontinens labdarúgó-szövetsége bejelentette, hogy 2007 legjobb afrikai labdarúgójának Frederic Kanoutét választották meg.

A Sevilla támadója, aki az utolsó csoportmeccsen, Elefántcsontpart ellen megsérült az első európai születésű játékos, aki megkapta ezt a díjat.

A kiváló csatár olyan klasszisokat előzött meg a versenyben, mint Didier Drogba, Michael Essien, Emmanuel Adebayor és Mahamadou Diarra.

A harminc éves klasszisnak remekül sikerült a 2007-es év, hiszen főszerepet játszott abban, hogy a Sevilla megvédte címét az UEFA-kupában, emellett megnyerte a gárdával a Spanyol Kupát, és a Spanyol Szuperkupát is.

Ráadásul a csatár a hátán cipelte az együttest, amely a bajnokságban az utolsó pillanatig versenyben volt a bajnoki címért folytatott harcban.

„A családomnak ajánlom ezt a díjat, akik most nem lehetnek itt, és Mali összes polgárának – nyilatkozta Kanoute. – Hiszek abban, hogy a sportot egyfajta eszközként tudjuk felhasználni Afrika fejlődéséért.”

A szavazáson egyébként ötvenhárom válogatott edző voksolt, és ők látták úgy, hogy a Sevilla csatára volt a legjobb tavaly. Egy évvel korábban Didier Drogba kapta a kitüntetést, előtte pedig Samuel Eto’o sorozatban háromszor.

Mali országából egyébként Salif Keita nyerte el ezt a kitűntetést legutóbb, 1970-ben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik