A ghánai csapat legyőzte, és hazaküldte Marokkó válogatottját

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 19:54
Kétgólos győzelmet aratott Ghána az Afrikai Nemzetek Kupája A csoportjának harmadik, azaz utolsó fordulójában Marokkó ellen. A vezetést Essien szerezte meg a hazai válogatottnak a 26. percben, majd egy minutummal az első félidő rendes játékidejének vége előtt Muntari növelte kettőre a gólok számát. A második félidőben nem sok említésre méltó esemény történt, a 2-0-s végeredmény Marokkó búcsúját jelentette.
Ghána százszázalékos teljesítménnyel a negyeddöntőben
Reuters
Ghána százszázalékos teljesítménnyel a negyeddöntőben
Ghána százszázalékos teljesítménnyel a negyeddöntőben
Reuters
Ghána százszázalékos teljesítménnyel a negyeddöntőben

Marokkó végzete beteljesedett. Az előzetesen a továbbjutás biztos várományosának tekintett válogatott harmadik csoportmeccsén ismételten vereséget szenvedett - ezúttal Ghánától. A házigazda együttesben Essien és Muntari szenzációsan játszott, két góljuk a 2-0-s győzelmet eredményezte.

Pedig jobban, és aktívabban kezdte a mérkőzést Marokkó válogatottja. Az 5. percen Chretien 18 méteres lövésénél kellett résen lennie a hazaiak kapusának, Kingsonnak.

Az első negyedóra elteltével kezdte el átvenni az irányítást Ghána. A meddő fölény pedig a 26. percben érett góllá. Ekkor egy szabadrúgást Muntari emelt be a sorfal mögé, az érkező Essien pedig az öt és feles sarkától, kapásból bombázott a kapuba.

A 29. percben úgy tűnt egyenlített Marokkó, amikor Pantsil fejelte saját gólvonala mögé a labdát, a játékvezető azonban nem tudni miért, de érvénytelenítette a találatot.

Egy perccel később a másik oldalon Gyan cselezte be magát bal oldalról, majd a tizenhatos vonaláról nem sokkal, de a jobb kapufa mellé lőtt.

A 44. percben aztán már nem volt kegyelem: Ghána megduplázta előnyét. Ezúttal Essien vágtázott előre a félpályáról, majd kitette a labdát Muntarinak, aki egy parádés labdaátvétel után a becsúszó védő mellett a rövidsarokba passzolt.

A második játékrészben taktikusan futballozott Ghána. A hazai válogatott nem sokat kockáztatott, a marokkói előreíveléseket pedig rendre hatástalanította.

Az egyre kedvetlenebbül játszó vendégek ellen aztán inkább Ghánának voltak lehetőségei az előny növelése érdekében. A 75. percben például a mezőny legjobbjának, Essiennek 20 méteres lövését kellett hatalmas bravúrral hárítania Lamyaghrinak.

Az eredmény már nem változott: Ghána csoportgyőztesként bejutott a legjobb nyolc közé, míg a második félidőben semmit sem mutató Marokkó búcsúzott a további küzdelmektől.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA

A CSOPORT, 3. FORDULÓ
Ghána–Marokkó 2-0 (Essien 26., Muntari 44.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Ghána 3 3 0 0 5-1 9
2. Guinea 3 1 1 1 5-5 4
3. Marokkó 3 1 0 2 7-6 3
4. Namíbia 3 0 1 2 1-6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik