Még kérdéses, mikor léphet ismét pályára Kolo Touré

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 14:09
Sokan aggódnak Kolo Touré, az Arsenal és az elefántcsontparti válogatott középhátvédjének állapotáért, miután a játékost hordágyon kellett levinni a Benin elleni mérkőzésen az Afrika-kupa B csoportjának második játéknapján. Egyelőre nem lehet pontosan megmondani, mennyi időre kényszerül partvonal mellé a bekk, de rövidesen megérkezik az orvosi vizsgálat eredménye.

Az Arsenal játékosa jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján tartózkodik Ghánában, ahol jól sikerült Elefántcsontpart nemzeti tizenegyének első két találkozója, ugyanis előbb Nigériát győzték le 1-0-ra, majd Benin felett arattak 4-1-es sikert.

Utóbbi összecsapáson kellett Tourét hordágyon levinni a pályáról közvetlenül az első félidő lefújása előtt, méghozzá lágyéksérülés gyanújával.

Most tehát mindenki várakozó állásponton van, vajon az orvosi vizsgálatok milyen eredményt hoznak. Közülük is Gerard Gilinek, az „elefántok” kapitányának és Arsene Wengernek, az „ágyúsok” szakvezetőjének van a legtöbb oka izgalomra.

„Minden nagyon jól ment ezen a napon, kivéve Kolo sérülését – fogalmazott Gili. - Nagyon aggódom az állapota miatt, remélem, nem kell sokáig nélkülöznünk a szolgálatait.”

A nemzeti együttes és a Chelsea támadója, Didier Drogba is válogatott társa mielőbbi gyógyulásában bízik: ”Jelenleg fogalmunk sincs, mennyi időre dőlt ki a sorból Kolo. Most mást nem tudunk tenni mi, játékosok, mint imádkozunk, hogy mielőbb újra közöttünk lehessen.”

Elefántcsontpart következő Afrika-kupa mérkőzését kedden vívja Mali ellen, amely összecsapásnak már csak az lesz a tétje, melyik gárda végez a csoport élén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik