Klubvébé: negyedik sikerére készül a Milan és a Boca is

Vágólapra másolva!
2007.12.14. 21:52
A klubvilágbajnokság vasárnapi döntőjében a nemzetközi labdarúgás két legeredményesebb csapata, a Bajnokok Ligája-győztes olasz AC Milan, valamint a Libertadores Kupa-győztes argentin Boca Juniors találkozik egymással.
A milánóiak fociünnepre készülnek
A milánóiak fociünnepre készülnek
A milánóiak fociünnepre készülnek
A milánóiak fociünnepre készülnek

Az összecsapás győztese elmondhatja majd magáról, hogy a legtöbb nemzetközi trófeával rendelkezik, hiszen az örökranglistát a két klub közösen vezeti, 17-17 serleggel.

A két rivális 2003-ban már találkozott egymással, akkor a Boca - az 1-1-es döntetlent követően - 11-esekkel hódította el a trófeát.

A milánói játékosok természetesen szeretnénk visszavágni:

"Nagyon fájt az a vereség. A mai napig emlékszem rá, keményen dolgozunk, hogy ezúttal mi nyerjünk" - mondta Kaká, az olaszok aranylabdás támadója.

A piros-feketék egyébként jelenleg éppen a Jokohama Marinos csapat vendégszeretetét évezik, a klub főhadiszállásán készülnek fel a magyar idő szerint vasárnap délelőtt fél tizenkettőkor kezdődő fináléra.

A pénteken az elődöntőben kezdőként szerephez jutó játékosok – Ambrosini kivételével – pihenőt kaptak, a többieknek viszont teljes erőbedobással kellett az edzésmunkát végezniük.

Talán túl komolyan is vette Ancelotti mester instrukcióit az európai kupamérkőzések gólrekordere, Filippo Inzaghi, aki egy Fiori kapussal való kőkemény ütközés után percekig a földön maradt.

Szerencsére azonban csak az ijedtség volt nagy, a csatár képes volt folytatni a tréniget, nem is akárhogy, duplát hintett a Marinos-játékosokból felálló ellenfél hálójába.

Szombaton újabb edzés és sajtótájékoztató lesz a programban a BL-győztes számára, amelynek soraiban a komoly sorozatterhelés ellenére Pirlo és Kaká is várhatóan szászázalékos állapotban lép majd pályára Jokohamában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik