Egy mérkőzés, amelynek „főszereplője” már nem lehet velünk…

Vágólapra másolva!
2007.08.31. 12:50
Néhány nappal ezelőtt még azt gondoltuk és reméltük, pénteken este Monte-Carlóban futballünnepet varázsol elénk a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan és az UEFA-kupában tavaly és idén is legjobb Sevilla FC, de sajnos az élet drámaian közbeszólt: az eredetileg európai Szuperkupaként jegyzett találkozót Antonio Puerta Emlékmérkőzésnek nyilvánította a földrész szövetsége. Így biztos, ma Monacóban a szurkolók, játékosok és vezetők is tisztelegnek majd a 22 évesen elhunyt középpályás előtt.
"Puerta, sohasem felejtünk el" - az FC Barcelona szurkolói emlékeznek
Reuters
"Puerta, sohasem felejtünk el" - az FC Barcelona szurkolói emlékeznek
"Puerta, sohasem felejtünk el" - az FC Barcelona szurkolói emlékeznek
Reuters
"Puerta, sohasem felejtünk el" - az FC Barcelona szurkolói emlékeznek

Pedig micsoda gála lehetett volna: ismét megcsodálhattuk volna a BL legutóbbi sorozatának legjobb védőjévé választott Maldini csodálatos magabiztosságát, az első számú középpályásnak kikiáltott Seedorf hatalmas munkabírását és pompás technikáját vagy a csatárként és játékosként is legkiválóbb Kaká tudását. A túloldalon Kanoute és Luis Fabiano csillogása okozhatott volna örömet vagy az UEFA-kupa legutóbbi sorozatában gólt fejelő, 11-eseket hárító Palop újabb remek védései.

Sajnos kedd délután óta tudjuk, hiába fut majd ki a pályára mindkét csapatban tizenegy-tizenegy futballista, valaki nagyon hiányzik majd…Az utóbbi időben nélkülözhetetlen tagja volt az andalúziai együttesnek, pedig nem ő döntötte el góljaival a mérkőzéseket. Hatalmas munkabírása azonban mindenkinek feltűnt, már a válogatottban is bemutatkozott, fényes jövőt jósoltak számára.

Májusban értékesítette az Espanyol elleni UEFA-kupa döntőben a sevillaiak utolsó tizenegyesét, a nagy diadal után felhőtlenül örült társaival. Nemrég ismét roppant boldog lehetett a Real Madrid elleni spanyol Szuperkupa-sikert követően, de remélte, még sok-sok szép eredményt érhet el társaival.

Magánélete is tökéletesen alakult, barátnője októberre várja gyermeküket. A születendő kisember azonban már csak elbeszélésekből, fényképekről és archív felvételekről ismerheti meg édesapját.

Az 1984. november 26-án született Roberto Antonio Puerta ugyanis rosszul lett a Getafe elleni múlt szombati bajnoki mérkőzés első félidejében. Néhány perc után felállt, a közönség dübörgő tapsa kíséretében besétált az öltözőbe, ahol végzetes szívrohamot kapott. Kórházba szállították, de az orvosok minden erőfeszítése ellenére szervezete kedden délután feladta a harcot. Azóta őt siratja egész Spanyolország és a futballvilág…

A Sevilla keddi athéni BL-selejtezőjét elhalasztották, ma este azonban már pályára lépnek Juande Ramos vezetőedző játékosai.

„Nem akarjuk elfelejteni őt és biztos, hogy mindig emlékezünk majd rá. Antonio Puerta mindig velünk lesz ebben a szezonban. Fizikailag ugyan most nincs velünk, de szívünkben örökké él az emléke” – mondta a tavaly európai Szuperkupát is nyerő andalúziai együttes trénere.

A milánóiak szombaton jobbulást kívánt a futballistának, a szerdai temetésre pedig elutazott a BL-győztes klub első számú vezetője, Adriano Galliani.

„Korábban úgy készültünk, hogy nagyszerű ünnepre érkezünk, csodálatos mérkőzést játszhatunk egy felejthetetlen hangulatú estén. Sajnos nem lehet így” – mondta Carlo Ancelotti, a milánóiak vezetőedzője, majd hozzátette: - Le kell játszani a mérkőzést, mi komolyan is vesszük a feladatot. De az a legfontosabb, hogy megfelelő módon osztozzunk a Puerta-család, a futballvilág gyászában. Valamennyien nagyon szomorúak vagyunk”.

A sevillai szurkolók és társaik az elmúlt napokban számos alkalommal skandálták a "Puerta amigo, Sevilla esta contigo" (Puerta barátunk, Sevilla veled van) rigmust. Bizonyos, hogy ez pénteken este Monte-Carlóban is elhangzik és az sem lehet kérdéses, hogy az andalúziai gárda drukkerei mellett a labdarúgást kedvelő hívek milliói sem feledik majd a tragikus sorsú futballistát…

ANTONIO PUERTA EMLÉKMÉRKŐZÉS (EURÓPAI SZUPERKUPA)

AC MILAN (OLASZ)-SEVILLA (SPANYOL)

Helyszín: Monaco (II. Lajos Stadion)
Játékvezető: Konrad Plautz (osztrák)
Asszisztensek: Egon Bereuter, Markus Mayr (osztrákok)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN SEVILLA FC
Dida Palop
Oddo Hinkel
Nesta Fazio
Kaladze Dragutinovics
Jankulovski Escudé
Gattuso Jesús Navas
Pirlo Keita
Ambrosini Maresca
Seedorf Capel
Kaká Luís Fabiano
Inzaghi Kanoute
Vezetőedző : Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Juande Ramos
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik