Riquelme és Palacio góljaival a Boca Juniors is az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 08:54
Gremio (brazil)–Santos (brazil) és Boca Juniors (argentin)–Cucuta (kolumbiai) elődöntőket rendeznek a közép- és dél-amerikai szubkontinens legrangosabb klubsorozatában, a Libertadores Kupában. A Boca a paraguayi Libertad otthonában harcolta ki a továbbjutást, a Gremio tizenegyesekkel győzte le az uruguayi Defensort.
Juan Roman Riquelme ünnepel a levegőben, miután megszerezte a Boca vezető gólját
Reuters
Juan Roman Riquelme ünnepel a levegőben, miután megszerezte a Boca vezető gólját
Juan Roman Riquelme ünnepel a levegőben, miután megszerezte a Boca vezető gólját
Reuters
Juan Roman Riquelme ünnepel a levegőben, miután megszerezte a Boca vezető gólját

A paraguayi Asunciónba annak tudatában utazott el az ötszörös győztes Boca Juniors, hogy tudta: az első mérkőzésen született 1-1 után idegenbeli bravúrra lesz szüksége a továbbjutáshoz.

Érdekesség, hogy a Boca annak ellenére is bírta a 40 ezres publikum nagy részének támogatását, hogy az argentin fővárostól több mint 1000 kilométerre játszották a találkozót.

A bravúr pedig sikerült. A spanyol Villarrealból hazatért Juan Roman Riquelme a 62. percben szerezte meg a vezetést a vendég argentinoknak, s ezzel már a Buenos Aires-i együttes állt továbbjutásra.

A Libertadnak támadnia kellett, de az újabb találatot nem a hazai csapat, hanem az argentin együttes szerezte, eldöntve ezzel a továbbjutást.

Az újabb gól nem kontrából, hanem szöglet után született a 73. percben, amikor Martin Palermo labdáját Rodrigo Palacio közelről vágta a hálóba.

A Boca Juniors 3-1-es összesítéssel jutott be a legjobb négy közé.

A többi három meccset egy, illetve két nappal korábban rendezték meg.

Sao Paulóban a korábbi kétszeres győztes (1962, 1963 – Pelé) Santos a mexikói Americát fogadta, és az idegenbeli 0-0-s döntetlen után igen jó esélyei voltak a továbbjutásra.

A papírforma igazolódott is, mert bár az America Daniel Bilos találatával a 33. percben megszerezte a vezetést a brazilok ellen, a második játékrészben meegfordították a meccset a házigazdák.

A 65. percben Jonas, a 71. percben pedig Rodrigo Souto is betalált, így összesítésben 2-1-gyel jutott tovább a Santos.

Porto Alegrében a hazai Gremio 42 300 néző előtt fogadta az uruguayi Defensor Sporting gárdáját, és elképesztő meccsen vívta ki a továbbjutást.

Az első mérkőzést 2-0-ra nyerték meg az uruk, de az Olímpico Monumentalban előbb Tcheco (23.), majd Teco (45.) is eredményes volt, így már az első játékrészben elolvadt az előny.

A szünet után nem született gól, majd a hosszabbításban sem, a tizenegyespárbajt pedig 4-2-re megnyerte Mano Menezes vezetőedző együttese.

A kolumbiai Cucuta még kedden jutott be a négy közé, miután a 2-0-ra megnyert első összecsapás után 2-2-es döntetlent harcolt ki a háromszoros Liberadores Kupa-győztes Nacional otthonában.

LABDARÚGÓ LIBERTADORES KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK:
LIBERTAD (paraguayi)–BOCA JUNIORS (argentin) 0-2
Továbbjutott: a Boca Juniors 3-1-es összesítéssel.
SANTOS (brazil)–AMERICA (mexikói) 2-1
Továbbjutott: a Santos 2-1-es összesítéssel
GREMIO (brazil)–DEFENSOR SPORTING (uruguayi) 2-0 – 11-esekkel: 4-2
Továbbjutott: a Gremio 2-2-es összesítéssel, 11-esekkel
NACIONAL (uruguyai)–CUCUTA (kolumbiai) 2-2
Továbbjutott: a Cucuta 4-2-vel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik