A Juventus sorsára jut a CSZKA Moszkva?

Vágólapra másolva!
2006.11.19. 10:10
Egy fordulóval a bajnokság vége előtt a CSZKA Moszkva labdarúgócsapata Vlagyivosztokban aratott győzelmével bebiztosította bajnoki címét – ám lehet, hogy a szezon után ezt elveszik tőlük, és a B-ligába sorolt Juventus sorsára jutnak.
Lehet, hogy a szezon után már nem lesz okuk az örömre a CSZKA futballistáinak
Lehet, hogy a szezon után már nem lesz okuk az örömre a CSZKA futballistáinak
Lehet, hogy a szezon után már nem lesz okuk az örömre a CSZKA futballistáinak
Lehet, hogy a szezon után már nem lesz okuk az örömre a CSZKA futballistáinak

A tavasz-őszi rendszerű orosz bajnokságból ugyan még egy forduló hátra van, ám a CSZKA Moszkva már biztosan megvédi címét, hiszen ugyan csak három pont az előnye a Szpartak Moszkvával szemben, ám több győzelmének köszönhetően mindenképpen megelőzi a vetélytársat.

Lehet, hogy ez a győzelem viszont csak átmeneti jellegű lesz, hiszen az orosz szövetség a bajnokság után komoly vizsgálatot fog indítani visszaélés gyanúja miatt.

Oroszországban már évek óta rebesgetik, hogy nem egészen tiszta a bajnokság, több fogadóiroda már nem is hajlandó téteket elfogadni egyes meccsekre.

A botrányt a Zenit Szentpétervár, valamint a Szpartak Moszkva vezetői robbantották ki, akik szerint a CSZKA Moszkva indokolatlanul nagy támogatást élvez Oroszországban, mind a játékvezetők, mind a szövetség részéről.

Ezek a hangok akkor voltak a leghangosabbak, amikor a katonacsapat a november ötödikei játéknapon 1-0-ra legyőzte az egyik riválist, a Zenitet. A mérkőzésbe erősen belenyúlt a játékvezető, aki két szentpétervári gólt érvénytelenített, valamint jogtalan büntetőhöz juttatta a CSZKA-t, akik ezzel nyertek.

Ugyanezen mérkőzés után a szövetséget is komoly támadások érték: a találkozón a Fernando Ricksen megütéséért kiállított Vagner Love-ot felmentette a szövetség, így a brazil támadó játszhatott, mi több, a Vlagyivosztok elleni találkozón mesterhármast szerzett.

Nem sokkal később Oroszország több vezető személyisége kérte az ügyészséget, hogy vizsgálják ki az eseteket, sőt, az egyik szentpétervári politikus felvetette, hogy ha a CSZKA bűnössége bizonyítást nyer, hasonló büntetést kapjon, mint a Juventus nyáron. Vagyis: irány a B-liga.

A CSZKA vezetői természetesen tagadják a vádakat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik