Törökország a Duisburg stadionjában verte meg a finneket

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 22:41
Törökország Duisburgban játszott felkészülési mérkőzést Finnország ellen. A törökök már a 15. percben gólt szereztek Tuncay Sanli révén, amire a finnek nem tudtak válaszolni. A 88. percben a csereként beálló Semih Sentürk kialakította a 2–0-s végeredményt, így Törökország győzelemmel hangolt a júniusi Európa-bajnokságra.
A törökök a finnekkel csaptak össze felkészülési mérkőzésen
Fotó: Reuters
A törökök a finnekkel csaptak össze felkészülési mérkőzésen
A törökök a finnekkel csaptak össze felkészülési mérkőzésen
Fotó: Reuters
A törökök a finnekkel csaptak össze felkészülési mérkőzésen

Az Eb-résztvevő Törökország Finnországgal csapott össze felkészülési mérkőzésen Németországban az MSV Duisburg stadionjában.

A törökök a Volkan Demirel – Sabri Sarioglu, Servet Çetin, Gökhan Zan, Hakan Balta – Hamit Altintop, Mehmet Aurélio, Emre Belözoglu, Tuncay Sanli – Mevlüt Erding, Nihat Kahveci összeállításban léptek pályára.

Fatih Terim csapata gyorsan vezetést szerzett, a Middlesbrough játékosa, Tuncay Sanli a 15. percben bevette Peter Enckelman kapuját. Az Angliában légióskodó középpályás öt perccel később is főszerepbe került, sárga lapot kapott.

Fatih Terim a 67. percig nem változatott csapatán, elsőként Arda Turan, a Galatasaray futballistája állt be a gólszerző Sanli helyére.

Az utolsó negyedórára a szövetségi kapitány lehozta csatárait is, így két Fenerbahcéban játszó futballista is beállhatott Kazim Kazim és Semih Sentürk személyében.

Sentürk két perccel a meccs vége előtt keretbe foglalta a találkozót, felavatta a csereként beálló Otto Frederikson kapuját.

Törökország az Európa-bajnokság A-csoportjában szerepel, ahol Csehországgal, Portugáliával és Svájccal kell majd megküzdenie a továbbjutásért.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

EREDMÉNY
Törökország–Finnország 2–0 (Sanli 15., ill. Sentürk 88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik