Újabb olimpikon aggódik az egészségéért a pekingi állapotok miatt

Vágólapra másolva!
2008.04.08. 14:05
A brit Paula Radcliffe, a maratoni futás világcsúcstartója nem a pekingi légszennyezés miatt aggódik elsősorban, hanem a meleg és a magas páratartalom miatt. Ellentétben azonban az etióp Haile Gebrselassie-szel és a belga Justin Heninnel, Radcliffe így is részt vesz fő számában.
Radcliffe Pekingben győzelemre készül
Radcliffe Pekingben győzelemre készül
Radcliffe Pekingben győzelemre készül
Radcliffe Pekingben győzelemre készül
Újabb sportoló fejezte ki aggodalmát a pekingi körülmények miatt. Ezúttal Paula Radcliffe, Nagy Britannia világcsúcstartó hosszútávfutója panaszkodott, de ő nem Peking légszennyezettsége miatt aggódik – annak ellenére sem, hogy asztmában szenved –, hanem a nagy meleg és a páratartalom miatt.

„Csak meg kell kapjam a szükséges gyógyszereimet az asztmám ellen, de utána nem kell különösebben aggódnom a légszennyezés miatt. A meleg és a páratartalom viszont már más kérdés, de ezekre fel lehet előre készülni" – mondta Radcliffe.

Nem ő az első sportoló, aki a pekingi játékokkal kapcsolatban szóba hozza egészségét. A teniszbajnokság címvédője, a belga Justine Henin már korábban jelezte, hogy szintén asztma miatt nem kíván részt venni az eseményen.

Egy hónapja pedig a férfi maratoni futás világcsúcstartója, az etióp Haile Gebrselassie mondta vissza a maratoni, majd a 10000 méteres versenyen való indulását – ugyancsak asztmája okán.

Radcliffe viszont, akinek az athéni olimpia nem sikerült (gyomorfájdalmak miatt 36 km-nél feladta a versenyt), mindenképpen nyerni szeretne Pekingben, sőt, a 2012-es londoni játékokon is indulni akar. „Újabb címet szeretnék nyerni, és gyorsabban szeretnék futni" – mondta elszántan.

A 34 éves brit atléta különösen ki van éhezve egy olimpiai sikerre, ugyanis dacára annak, hogy számos rekord és nagy győzelem fűződik a nevéhez, olimpián még nem sikerült érmet szereznie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik