Megszerezte századik európai győzelmét a PSV

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 00:05
Hiába játszott sokáig mezőnyfölényben és szerzett a második félidőben kétgólos előnyt a PSV Eindhoven, végül izgalmas véghajrában sikerült csak otthon tartania a három pontot, amely a CSZKA Moszkva legyőzésével jubileumi, 100. diadalát aratta az európai kupaporondon.

A PSV Eindhoven–CSZKA Moszka Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt a legnagyobb kérdést az jelentette, hogy a hazai pályán játszó holland bajnokcsapat vajon megszerzi-e 100. győzelmét az európai kupaporondon és hogy folytatja-e a legrangosabb európai versengésben az utóbbi években mutatott sikeres teljesítményét.

A 2004-2005-ös szezonban ugyanis a holland csapat elődöntőig jutott, ahol az AC Milan 3–3-al idegenben lőtt több góllal állította csak meg őket. Két évvel ezelőtt az első kiesési szakaszban ért véget az eindhoveniek számára a BL, míg az elmúlt szezonban a negyeddöntő jelentette a végállomást, amikor a későbbi döntős, Liverpool kettős győzelemmel ejtette ki az akkor még Fehér Csabát is a soraiban tudó Philips-gyári gárdát.

Nos, a hollandok esélyeshez méltóan próbálkoztak is feltörni az orosz reteszt, de ez az első félidőben nem sikerült a számukra. A labdabirtoklási mutató (61-39%) is a hazaiak fölényét jelezte, de a kapuba nem tudtak betalálni.

Gólnélküli állásról és a Fenerbache 1–0-ás Inter elleni vezetésének tudatában folytathatták a csapatok a G-jelű csoportban a második félidőt, melyben a PSV továbbra is nagy erőket fordított a támadásokra, és mezőnyfölényüket az 59. percben végre siker koronázta. A hazaiak részéről ekkor a szerb csatár Danko Lazovics jutatta Venjamin Mandrikin kapujába a labdát, aki negyedik PSV-ben játszott mérkőzésén már a harmadik gólját szerezte.

A hazaiak gólja után a CSZKA előtt is adódtak lehetőségek, de a vendégek ezeket nem tudták kihasználni, így törvényszerű volt, hogy a hollandok másodszor is betalálnak. Ez a dán Kenneth Pereznek jött össze, a középpályás a 80. percben mattolta a vendégek kapusát. Az utolsó percekre fokozódtak az izgalmak a brazil Vágner Love ugyanis a 89. percben szépített, de a moszkvai csapat már nem tudott kiegyenlíteni.

A holland csapat tehát történelmi tettet hajtott végre szerda este, megszerezte 100. győzelmét az európai kupákban, és a Fenerbachéval közösen három ponttal kezdte meg a jelenlegi BL-csoportküzdelmeket.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA

G CSOPORT, 1. FORDULÓ:

G CSOPORT, 1. FORDULÓ:

PSV EINDHOVEN – CSZKA MOSZKVA 2-1 (0-0)
Helyszín: Eindhoven, Philips Stadion
Játékvezető: Proenca (portugál)

A KEZDŐCSAPATOK:
PSV EINDHOVEN CSZKA MOSZKVA
1 Gomes 1 Mandrikin
3 Salcido 2 Semberas
4 Manuel da Costa 4 Ignasevics
18 Eric Addo 6 A. Berezuckij
13 Alcides 24 V. Berezuckij
6 Simons 18 Zsirkov
15 Culina 20 Dudu
20 Afellay 17 Krasics
8 Méndez 25 Rahimic
10 Koevermans 10 Jo
9 Lazovics 9 Vagner Love
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Valerij Gazzajev

Gólszerző: Lazovics (59.), Perez (80.), ill. Vágner Love (89.)
Csere: Afellay helyett Perez (28.), Méndez helyett Kromkamp (71.), Koevermars helyett Farfán (75.), ill. Rahimic helyett Eduardo (78.)
Sárga lap: Rahimic (73.), Dudu (82.)

FENERBAHCE – INTERNAZIONALE 1-0 (1-0)
Helyszín: Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion
Játékvezető: Medina Cantalejo (spanyol)

A KEZDŐCSAPATOK:
FENERBAHCE INTERNAZIONALE
1 Volkan Demirel 12 Julio César
19 Önder Turaci 4 J. Zanetti
2 Lugano 24 Enrique Lopez
36 Edu 25 Samuel
3 Roberto Carlos 6 Maxwell
24 Deniz Baris 5 Sztankovics
20 Alex 15 Dacourt
15 Mehmet Aurélio 19 Cambiasso
6 Wederson 21 Solari
9 Kezsman 29 Suazo
99 Deivid 8 Ibrahimovic
Vezetőedző: Vezetőedző:
Zico Roberto Mancini
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik