Cseh László Phelps mögött második a 200 vegyes selejtezőjében

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.28. 08:17
A Melbourne-ben zajló 12. FINA világbajnokságon magyar idő szerint szerda hajnalban négy selejtező-futamot rendeztek, köztük háromban magyar érdekeltség is volt. Az öt magyar résztvevő közül hárman - Cseh László és Kerékjártó Tamás 200 vegyesen, Boulsevicz Betarix 200 pillangón - továbbléphettek a középdöntőbe, ketten viszont - Szepesi Nikolett és Verrasztó Evelyn 50 háton - nem értek oda a kvalifikációt jelentő helyekre.
Cseh László nyolc századdal Michael Phelps mögött 200 vegyesen
Meggyesi Bálint
Cseh László nyolc századdal Michael Phelps mögött 200 vegyesen
Cseh László nyolc századdal Michael Phelps mögött 200 vegyesen
Meggyesi Bálint
Cseh László nyolc századdal Michael Phelps mögött 200 vegyesen

Az időrendi sorrendet tartva először a női 50 méters hátúszó szám selejtezőjét rendezték, amelyre 95-n adták le nevezésüket. Szepesi 29.46 másodperce a 21., Verrasztónak a 30.03-a pedig a 33. helyre volt elég.

Szepesi országos csúcsától 33 századdal maradt el, Verrasztó azonban 21 századdal megjavította egyéni rekordját.

Következett a női 200 méteres pillangóúszás, benne a táv rövidpályás magyar Európa-bajnokával, Bolusevicz Beatrixszal.

Klasszisunk futamában az ötödik helyen ént ért célba 2:10.87-tel, ez összesítésben a 14. helyhez volt elegendő. Boulsevicz legjobb ideje a távon 2:08.73, ezzel az ötödik lehetett volna a selejtezőben.

A férfiak 200 méteres vegyesúszó számában aztán már nem azért kellett izgulnunk, tovébblépnek-e a magyarok, hanem azért, hogy hányadik helyen.

Csalódnunk nem kellett: Cseh László a második, Kerékjártó Tamás pedig az ötödik idővel jutott be a középdöntőbe. A legjobb időt az amerikai Michael Phelps úszta, 1:58.70-t.

Számunkra egyelőre mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy Cseh mindössze nyolc századmásodperccel maradt el tőle - az 1:58.78 -, míg Kerékjártó is belül maradt a két percen - 1:59.67 -, ezt összesen hatan mondhatták el magukról.

Utóbbi magyar úszó esetében ez azért is érdekes különösen, hiszen eddig soha nem tudott két percen belülre kerülni, eddig 2:00.17 perc volt a legjobbja.

A férfiak 100 méteres gyorsúszó számának selejtezőjében az amerikai Jason Lezak úszta a leggyorsabban végig a távot - 49.02 másodperc -, így ő jutott be a legjobb idővel a középdöntőbe.

Második helyen a világbajnoki csúcsot tartó olasz Filippo Magnini, harmadikon pedig a világcsúcsot tartó holland Pieter Van den Hoogenband léphetett tovább.

A világbajnokság talán legklasszikusabb és legnépszerűbb számára 176-n jelentkeztek be, közülük 169-n tudtak mért időt is produkálni. Magyar induló nem volt a számban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik