Sí és Snowboard oktatók, iskolák Budapesten, vidéken és külföldön

Vágólapra másolva!
2007.02.24. 01:38
A jó pap holtig tanul - tartja a mondás, amely a síelőkre is igaz. Az oktatás nem csak a kezdőknek, azoknak is ajánlott, akik már tudnak - vagy úgy gondolják - síelni. Nemcsak az esetleges rossz beidegződések korrigálása miatt, hanem új technikák elsajátításához. Az alábbiakban síiskolák, oktatókat gyűjtöttünk össze.
Az ilyen és ehhez hasonló esések elkerülhetetlenek - oktatással azonban lényegesen csökkenthető a számuk
Az ilyen és ehhez hasonló esések elkerülhetetlenek - oktatással azonban lényegesen csökkenthető a számuk
Az ilyen és ehhez hasonló esések elkerülhetetlenek - oktatással azonban lényegesen csökkenthető a számuk
Az ilyen és ehhez hasonló esések elkerülhetetlenek - oktatással azonban lényegesen csökkenthető a számuk


Alpesi Club

Az éves program ősszel kezdődik a műanyagpályás edzésekkel és az első gleccsertáborokkal, teszttáborokkal. A klub elsősorban gyermekek oktatására összpontosít, de felnőttek, családok, sőt cégek is találhatnak kedvükre valót a klub katalógusában. Boltjuk az Atomic márka hivatalos márkaüzlete, itt kapható Magyarország legszélesebb választéka Atomic sífelszerelésekből (léc, kötés, cipő, bot, ruházat, kiegészítők) és Atomic snowboardokból (e mellett megtalálhatóak a Burton snowboardok is). A gyerek felszerelések kínálatát Fundango ruházattal, illetve Exply sílécekkel tesszük még színesebbé, míg a felnőtt vonalat a Fundango és a Spyder termékei erősítik. Kaphatók továbbá Smith sí- és napszemüvegek, Fundango technikai aláöltözők, kesztyűk és sapkák, Sunhelmet bukósisakok. Az értékesítés mellett kölcsönzéssel és szervizzel is foglalkoznak. És ha elmúlik a havas szezon, akkor vitorlás és szörf táborok szervezésével állnak az érdeklődők rendelkezésére.
Elérhetőség
Alpesi Club, H-1122 Budapest, Krisztina krt. 3.
Tel.: 356 3701
Web: http://www.alpesiclub.hu/

Bozsik Sífutóiskola

A Bozsik Sífutóiskola névadója és vezetője Bozsik Anna háromszoros olimpikon, többszörös országos bajnok sífutó, oktató. Az iskola Budapesten az Anna-réten hétvégenként tart oktatásokat, különösen jó hóviszonyok esetén a Margitszigeten. Emellett öt és kilenc napos táborokat szervez Ausztriába, kizárólag pályaszállásokra.

Elérhetőség:
1071 Budapest, Damjanich utca 11.
Tel.: 1-413-3546
Mobil: 30-274-9113
Fax: 1-413-3549
E-mail: bozsik@sifutas.hu
Web: http://www.sifutas.hu/

Budapesti Gyermek Síiskola SE

A Budapesti Gyerkem Síiskola SE négy éves kortól várja a kezdőket, de síelni tudó és magát a versenysízésben is kipróbálni vágyó fiatalokat is várnak soraikba. A János-hegyen műanyag pályákon szeptembertől áprilisig zajlik az oktatás. Telente a Murau melletti Kreischberg sípályára szervezi sítáborait az iskola, ahol a kezdőtől a versenyzőig mindenki talál felkészültségéhez illő lejtőt.


Elérhetőség:
Iroda és kölcsönző: Bp. XII. Eötvös u. 39/b CBA áruház alagsorában
Telefon/Fax: 395-64-53, 340-72-23
Mobil: 70/227-6459
E-mail: siiskola@freemail.hu
Web: http://www.sisuli.hu/

Fogarasi Síiskola

A Fogarasi Síiskola 1994 óta működik. Az iskola Budapest három pontján várja a síelni vágyókat. Teljes körű szolgáltatást nyújt, tehát a síoktatás mellett síkölcsönző és szerviz is muködik a helyszínen. Már egészen fiatal 3.5–4 éves kortól várják a gyerekeket, akik hó hiányában kivilágított műanyag pályákon gyakorolhatnak. Szezononként több alkalommal külföldön, Európa síparadicsomaiban folytatódik az oktatás.

Elérhetőség:
ÓBUDA
1037 Budapest,
Farkastorki út 23.
FOGARASI ORSOLYA
Tel.: 06-30 9310 615
Fax: 274-4697

MÁRTON-HEGY
1121 Budapest,
Költő u. 38.
FOGARASI ORSOLYA
Tel.: 06-30 9310 615
Fax: 274-4697

ZUGLÓ
1146 Budapest,
Egressy u. 178/g.
BABOS SÁNDOR
Tel.: 06-20 9316-282
Fax: 274-4697
E-mail: si@fogarasisiiskola.hu
Web: http://www.fogarasisiiskola.hu

K2 Funsports Club

A K2 Funsports Club 1994-ben alakult. Ősztől tavaszig sízéssel, úszással, futással, kerékpározással, vitorlástáborral egybekötött kondícionáló edzésekkel várja a gyerekeket. Telente külföldi sí (és snowboard) utakon 7-9 oktatóval tudásszint szerinti csoportokban folyik az oktatás, akik nagy hangsúlyt fektetnek a csapatmunkára, az egyéni bánásmódra.
A síedzéseket a Budai Edzőtábor területén található műanyag sípályán tartják.
Boltjukban felszerelések, ruházat és egyéb kiegészítők forgalmazása mellett bérbe adással és szervízszolgáltatással is várják a sísport szerelmeseit.

Elérhetőség:
Pál Kata
Takács Levente
Tel.: 453 0819
Fax.: 453 0818 (fax)
Mobil: 06/30 941 4034, 06/30 221 4246
E-mail: mail@k2funsports.hu
Web: http://www.k2funsports.hu

Üzlet: Budapest, 1036, Pacsirtamező u. 16. (Bejárat a Viador u. felől)

Nordica

A síelés oktatását már 3-5 éves kortól kezdik, tudásszintnek megfelelő csoportokban, türelmes, pedagógiailag és szakmailag képzett oktatókkal. Lehetőség van privát oktatásra is. Novembertől kedvező hóviszonyok mellett Magyarországon, vagy a környező országokban, illetve januártól három olaszországi helyszínen. Az alpesi sízés alapjaitól a carving technikán át a versenysízésig, vagy akár a telemark stílussal is megismerkedhetnek a jelentkezők.

A budapesti üzletükben sílécek, sícipők, botok, táskák nagy választékával, kölcsönzési lehetőséggel, és a fővárosban egyedülálló sícipő formázó berendezéssel várják a síelőket.

Elérhetőség:
Bajcsy Zsilinszky út 17.
Tel.: 311-4055
Web: http://www.skirent.hu/

Patty Sí Központ

A Patty Sí Központ 1990-ben alakult. Azóta több ezer síelni vágyót tanítottunk meg síelni és snowboardozni. Oktatóink, akik a szlovákiai Donovaly síterepeire várják a síelni vágyókat jól képzettek, és több nyelvet is beszélnek, köztük magyarul is.
A cég sok újdonsággal és extrával szolgál az érdeklődőknek, úgy, mint internetes online foglalás, szállásközvetítés, büfé, kölcsönzés, funpark, hórafting,

Elérhetőség:

Donovaly Travel Info
1077 Budapest, Wesselényi u.24. (bejárat a Nagydiófa utca felől )
Tel.: 321 1040
Web: http://www.ho.hu/

Pestszentlőrinci Sí és Snowboardiskola, Slide Park

Az egyesület 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy a Bókay Kertben lévő műanyag sípályát fejlesszék ismertségét, kihasználtságát javítsák Az egyesületet az évek óta oda járó gyermekek szülei, a tanfolyamot szervező edzők és a szervezésben részt vállaló kerületi pedagógusok alapították. Fontos feladatuknak tartják, hogy a műanyag pálya lehetőségeit kihasználva azok számára is lehetőséget teremtsenek a téli sportok élvezetére, akik ezt anyagi helyzetük miatt egyébként nem tehetnék. Ennek érdekében minimális tagsági díj ellenében ingyen biztosítanak felszerelést a síeléshez és az oktatás díját is alacsonyan szabjuk meg.

A klub sí táborokat szervez szlovákiai, ausztriai és olaszországi helyszínekre.
A Slide Park
Már szeptembertől használható az első olyan magyarországi műanyag pálya, amely a snowboardosok számára is megfelelő, alkalmas oktatásra és a haladó deszkásoknak is kihívást jelentő akadályokkal is felszerelt. Az új pálya természetesen a síelők számára is rendelkezésre áll, várják a bátor haladókat a slide-ok kipróbálására.

Elérhetőség:

Bókay Kerti Síiskola - Pestszentlőrinc
Budapest, XVIII. ker. Városház u. 40.
Tel.: 291-8294, 30/9894-259, vagy 30/575-3262
E-mail: oktatok@siiskola-bokaykert.hu
Web: http://www.siiskola-bokaykert.hu/

Sop-Sport SC (Sopron)


Az oktatás hétvégente Ausztriában, Spital am Semmeringen, 8-10 fős csoportokban. Magyar viszonylatban egyedülálló napi 5 óra intenzív oktatással 5-6 éves kortól várják a jelentkezőket, kezdőket és haladókat egyaránt. Sítáborok szervezésével és kölcsönzési lehetőséggel.

Elérhetőség:

Sop-Sport SC
9400 Sopron, Becht R. u. 10.
Tel.: 06-20-329-0089, vagy 0043-650-329-0089
E-mail: info@sisopron.hu
Web: http://www.sisopron.hu/

Tumbász Gergő - síoktató

Tumbász Gergő, Ausztriában végzett, ISIA licenszes hósportoktató, az Alsó-Ausztriai Síoktatók Szövetségének tagja, valamint az Osztrák Állami Síoktató képzés hallgatója, Magyarország jelenlegi legmagasabban képzett síoktatója különféle tanfolyamokra várja a jelentkezőket. Az az ausztriai Bad Kleinkirchheimben található Qualitäts Skischule Brunner síiskolába.

Programok
  • Gyermekoktatás paralel módszerrel
  • Senior oktatás paralel módszerrel
  • Carving áttanuló
  • Wellness carving
  • Funcarving
  • Rövidlendület - kezdő
  • Rövidlendület profiknak
  • Big Easy program
  • Csajozós figurák
  • Buckasízés
  • Free ride
  • Verseny technika
  • Gyerekek telemark oktatása
  • Telemark, telecarving
  • Snowboard kezdő

Részletes információk és elérhetőség:

Tumbász Gergő
Telefon
Magyarország:+36 30 2022 032
Ausztria:+43 664 595 8589
Olaszország:+39 3488 746 269
Web: http://www.snowsports.hu/
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik