Videó: amikor Détári volt a mieink legjobbja az angolok ellen

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 12:13
null
Détári Lajos 1994 októberében a németek elleni budapesti mérkőzésen (Fotó: Getty Images, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott 1988. április 27-én 0–0-s döntetlent játszott Angliával barátságos mérkőzésen a Népstadionban. A találkozó legjobbja a mieink részéről Détári Lajos volt, aki egy kapufával, jobbnál jobb átadásokkal és szép cselekkel vétette észre magát. Az ő megoldásait idézzük most fel.

„Détári volt a magyar csapat legjobbja. Még annak ellenére is, hogy a második játékrészben kissé visszaesett, és a kapura ekkor már nem volt veszélyes. A hátravont középcsatár szerepkörében kitűnően kezdett, volt két élményszámba menő lövése, és ezen kívül jobbnál jobb labdákkal indította társait” – jellemezte Détári játékát a Népsport másnapi száma.

A találkozó végén az újságírók szavazatai alapján megjutalmazták a két együttes legjobbját. Bryan Robson és Détári Lajos vehette át Tim Gummertől, a MEU International Ltd. igazgatójától és leányától, Louisa Gummertől az Állami Pénzverdében készített 25000 forint értékű ezüsttárgyat, valamint 250-250 angol fontot.

„A találkozó első részében a magyaroknak akadt több lehetőségük, elsősorban a sokat futó, remekül irányító Détárinak köszönhetően” – nyilatkozta a mérkőzés után Bobby Robson, az angol válogatott szövetségi kapitánya, Török Péter, az MLSZ akkori főtitkára pedig úgy fogalmazott, „a szünetig Détári parádés alakításaival veszélyesebben futballoztunk, utána viszont »ráültünk« az eredményre”.

A magyar és az angol válogatottnak egyébként ez volt az első döntetlenje egymással hivatalos meccsen. (Azóta volt még egy: 1999. április 28-án, szinte napra pontosan 11 évvel a '88-as mérkőzés után 1–1-re végeztek egymással a felek.)

Ma, 2021. szeptember 2-én világbajnoki selejtezőn csapnak össze a mieink Angliával. A találkozó 20.45 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

DÉTÁRI LEGSZEBB MEGMOZDULÁSAI AZ 1988-AS MÉRKŐZÉSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik