Válogatott: Szoboszlai Zsolt érezte, hogy a fia kapura fog lőni

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.14. 08:23
null
Szoboszlai Zsolt érezte, hogy fia elvállalja a lövést a kiélezett pillanatban (Fotó: Török Attila)
A győztes gólt szerző középpályás édesapja, Szoboszlai Zsolt érezte, hogy fia elvállalja a lövést a kiélezett pillanatban.

 

Pillanatok alatt a kupac aljára került...

Miután Szoboszlai Dominik lövése az Izland elleni mérkőzés hosszabbításában a kapufáról a hálóba vágódott, a pályáról és a kispadról felé rohanó csapattársak azonnal „földre vitték”. Vajon mit érzett a büszke édesapa, miközben a Puskás Arénában és a tévéképernyők előtt minden magyar a fiát ünnepelte?

„Nem is tudom, hol kezdjem...    – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs másnapján Szoboszlai Zsolt, Dominik édesapja, aki a Tatabánya színeiben tizenegy NB I-es mérkőzésen lépett pályára, majd később a székesfehérvári Főnix-Gold edzőjeként dolgozott naponta órák hosszat saját gyermekével. –   A gólja után lepergett a szemem előtt az a sok munka, amelyet közösen elvégeztünk. Mérhetetlenül boldog voltam, hogy a húszesztendős fiam meghatározó szerepet vállalt az Eb-kijutásban. Korábban mondta nekem, hogy nyugi, apa, ha ott vagyok, kijutunk az Eb-re, de amellett, hogy örültem az önbizalmának, azért tisztában voltam a realitással. Tudtam, hogy a csapatnak meg kell szenvednie a kijutásért, de a játékosok el is végezték a munkát, amely a sikerhez kellett. Az utolsó gól? Amikor láttam, hogy a fiam a szélről befelé húz, s a társa elviszi középről az izlandi védőt, éreztem, hogy kapura lő. Azt nem tudtam, sikerül-e a lövés, de azt igen, hogy ott már nem passzolja le a labdát. A meccs után felhívott, de senki se gondoljon érzelmes beszélgetésre. Azzal kezdte, hogy már megint őt vitték dopping­­­­­ellenőrzésre...”

Szoboszlai Dominik 2017-ben az U17-es Eb-re lőtte ki a mieinket (Fotó: Nemzeti Sport)
Szoboszlai Dominik 2017-ben az U17-es Eb-re lőtte ki a mieinket (Fotó: Nemzeti Sport)

A középpályás számtalanszor hangsúlyozta: édesapja kulcsszerepet játszott pályafutásában. Kisgyerekként órákon keresztül végeztek pluszmunkát a napi edzések után, s természetesen a helyes rúgótechnikára is nagy hangsúlyt fektettek. Ezek után nem kérdés, Szoboszlai Zsoltnak is szerepe van abban, hogy fia csütörtök este kilőtte a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra.

„Mindössze annyi történt, hogy sokat dolgoztam a fiammal, igyekeztem mindent megadni neki. Ugyanakkor ez az eredmény elsősorban Dominik érdeme, mert hiába akartam volna külön edzeni vele, ha neki máshoz lett volna kedve. Ám ő kiskorától kezdve fanatikus volt, a jobbat is jobban akarta csinálni. Mivel hozzá hasonlóan én is fanatikus bolond vagyok, minden klappolt.”

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest,Puskás Aréna,zárt kapuk mögött. Vezette:Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R.Szövetségi kapitány:Marco Rossi(a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon)
IZLAND:Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson (Ingnason, 87.), A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.).Szövetségi kapitány:Erik Hamrén
Gólszerző:Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik