Válogatott: Szalai és Stieber nincs benne a szűk keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.01. 15:05
null
Szalai Ádám ezúttal nem tagja a magyar válogatott keretének (Fotó: NS-archív)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya kihirdette szűkített keretét a Feröer és a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A meghívottak között nincs ott Szalai Ádám és Stieber Zoltán.


„Új helyzet állt elő. Legutóbb ugyebár még a felkészülési időszak végén, a bajnokság elején vívtuk a selejtezőket, a labdarúgók, ha edzőmeccsen is, de pályára léptek, ám azóta jó néhány hét eltelt, és vannak, akik azóta egyetlen meccset sem játszottak. Nem titok, lesz olyan futballista, aki emiatt hiányozhat” – mondta korábban Storck.

A KERETSZŰKÍTÉS ÁLDOZATAI
Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe), Botka Endre (Bp. Honvéd), Hangya Szilveszter (Vasas), Pintér Ádám (Ferencváros), Varga József (DVSC-Teva), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Nos, a játékhiánynak esett áldozatául Szalai Ádám (Hoffenheim) és Stieber Zoltán (Hamburg) is, egyikük sincs ott ugyanis a 25 fős keretben.

Meghívót kapott ugyanakkor a sokak által bekövetelt Böde Dániel, aki tíz forduló után 11 góllal vezeti az NB I góllövőlistáját. Rajta kívül még négyen képviselik a Ferencvárost a szűkített keretben, amelyben 12 légiós található.

Az U21-es válogatottnál is számításba vett futballisták közül Osváth Attila, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám kezdi meg a közvetlen felkészülést a két összecsapásra. A feröeriek elleni mérkőzésen eltiltás miatt nem szerepelhet a ferencvárosi Leandro, de Bernd Storck a görögök ellen számol a játékával, ezért ő is a csapattal készül hétfőtől.

„Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljen a magyar válogatott – mondta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Bernd Storck. – A Feröer elleni győzelemmel véglegesen bebiztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban, ez legalább pótselejtezőt jelent, amire tizennyolc éve volt legutóbb példa. Az elmúlt hónapokban jó csapattá formálódott a gárda, szinte minden kerettag játékban van, bízom benne, hogy a játékosok jó formában érkeznek meg a mérkőzéseket megelőző összetartásra. Egyértelmű, hogy a Feröer elleni hazai meccset meg kell nyernünk, de ehhez támadásban és védekezésben is meg kell tudnunk valósítani az eltervezett stratégiát. Ami Szalai Ádám és Stieber Zoltán kimaradását illeti: jelenleg sajnos nem játszanak a csapatukban, ezért nem tudom megítélni, milyen formában vannak. Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjukban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű futballistákról van szó.”

A 25 FŐS, SZŰKÍTETT MAGYAR KERET
Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Osváth Attila (Vasas), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (QPR)
Támadók: Bódi Ádám (DVSC-Teva), Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)


EB 2016, SELEJTEZŐ
AZ F-CSOPORT HÁTRALÉVŐ MENETRENDJE

Október 8.:
Magyarország–Feröer 20.45
(Tv: M4)
Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45 (Tv: C8)

Október 11.:
Görögország–Magyarország 18.00
(Tv: M4)
Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00 (Tv: Sport2)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12–6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7–1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6–4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7–8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2–8 –6 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik