nemzetisport.hu 2018.05.03 10:35 Frissítve: 2018.05.03 12:55

Válogatott: Nikolics Nemanja nem játszik többet a nemzeti csapatban!

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar labdarúgója bejelentette, többé nem lép pályára a válogatottban.

Nikolics Nemanja hátat fordít a válogatottnak (Fotó: Török Attila)

 

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján csütörtök délelőtt jelent meg a közlemény, amelyben az áll, Nikolics Nemanja többé nem lép pályára a válogatottban.

„Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amelyeket a válogatottnál tölthettem – nyilatkozta az mlsz.hu-nak bejelentése kapcsán Nikolics. Sohasem bántam meg semmit, most is ugyanúgy tennék, mint amikor eldöntöttem, hogy magyar állampolgár leszek, mert reméltem, bemutatkozhatok a nemzeti csapatban. Rengeteget kaptam a magyar futballtól, és úgy hiszem, én is adtam a magyar labdarúgásnak. Minden mérkőzésre büszke vagyok, amelyen pályára léphettem, és hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, köztük a magyar válogatott fantasztikus szurkolóinak, akik a nehezebb időszakokban is kitartottak a csapat mellett. Rengeteg erőt tudtam meríteni a drukkerek szeretetéből, éreztem, hogy jóban-rosszban támogattak, és végig mellettem álltak. Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön. Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet. Ezt követően a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem.”

Nikolics utolsó válogatott fellépésén így nyilatkozott, amikor jövőjéről kérdezték:


„Maximalista vagyok, sohasem dőltem hátra, így természetesen tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben. De semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni. Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig közösen eltöltött idő is kell” – tette hozzá a 30 esztendős csatár, aki hozzátette, kapcsolatban marad a válogatott tagjaival és a szakmai stábbal is, s tiszta szívből szurkol a nemzeti együttes sikeres szerepléséért.

A Zentáról származó támadó – aki Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is szerzett gólkirályi címet – 2013 októberében az amszterdami Hollandia–Magyarország (8–1) vb-selejtezőn mutatkozott be a válogatottban Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt. Összesen 27 találkozón lépett pályára címeres mezben, ezeken összesen öt gólt szerzett.Második fellépésén, négy nappal bemutatkozása után gólt szerzett az Andorra elleni vb-selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban. Ezt követően csak felkészülési meccseken volt eredményes. Betalált az orosz, a litván, a luxemburgi és a Costa Rica-i válogatott kapujába is. A Videotonnal és a Legia Warszawával bajnoki címet nyerő Nikolics kilencszer kapott lehetőség kezdőként a válogatottban, ám csak egy mérkőzést (a 2013-as Andorra ellenit) játszott végig.

Nikolics ott volt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutó magyar együttes tagjaként. A csoportkörben Izland ellen, a legjobb tizenhat között pedig Belgium ellen lépett pályára.

Georges Leekens, a válogatott jelenlegi kapitánya számított Nikolicsra: márciusban a kazahok elleni vesztes mérkőzésen kezdőként, míg a skótok elleni zakó során csereként adott neki lehetőséget.


2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.