Válogatott: nem bírja elfogadni a kritikákat, távozhat a bolgár kapitány

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 15:52
null
Könnyen lehet, hogy a Magyarország elleni volt az utolsó meccse a bolgár válogatott élén Mladen Krsztajicsnak (Fotó: Árvai Károly)
Egybehangzó bolgár és szerb sajtóhírek szerint nyártól az izraeli Maccabi Haifa irányítását veheti át a bolgár válogatott szerb szövetségi kapitánya, Mladen Krsztajics, aki nem tudja elfogadni a személyét érő kritikákat a Magyarország elleni, hétfői, 3–0-s vereség után – ezért dönthet a távozás mellett.

 

 

A bolgár topsport.bg szerb forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a bolgár válogatott szövetségi kapitánya, Mladen Krsztajics távozhat a posztjáról, mert a nyártól az izraeli Maccabi Haifa irányítását veheti át. Az izraeli csapat jelenlegi edzője, Barak Bahar ugyanis a nyártól a szerb Crvena zvezda edzője lesz, és az ő pótlására szemelték ki a 49 éves Krsztajicsot, aki a legutóbbi idényben még a Maccabi Tel-Aviv vezetőedzője volt, tehát dolgozott már Izraelben.

Krsztajics tavaly nyártól dolgozik a bolgár válogatott élén, hat meccsen irányította a csapatot, amely három győzelem és egy döntetlen után az Eb-selejtezőket két vereséggel kezdte, Montenegró (0–1) és Magyarország (0–3) ellen. A topsport.bg híre szerint a szerb szakember nem tudja elfogadni a személyét érő kritikákat a hét eleji, budapesti vereség után, ezért is dönthet a távozás mellett. Ugyanakkor a honlap azt is hozzáteszi, a szövetségi kapitány nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

„A Bulgáriában játszó játékosainknak nincs meg az a ritmusérzékük, ami a nemzetközi szinten szükséges lenne, hamar kimerülnek a játékosaink ezen a szinten, ez volt Montenegró ellen is. Tehetséges, de tapasztalatlan labdarúgóink vannak, akiktől nem lehet elvárni, hogy ilyen szintű játékosokkal szemben felvegyék a versenyt. Jelenleg erre vagyunk képesek. Nekünk nincsenek olyan játékosaink, mint Magyarországnak vagy Szerbiának, ezt látni kell” – mondta Krsztajics a hétfői vereség után.

EB-SELEJTEZŐ 2024
A G-CSOPORT EDDIGI EREDMÉNYEI, JÚNIUSI PROGRAMJA
Március 24., péntek

Bulgária–Montenegró 0–1 (0–0)
Razgrad. G: Krsztovics (70.)
Szerbia–Litvánia 2–0 (1–0)
Belgrád. G:Tadics (16.), Vlahovics (53.)
Szabadnapos: Magyarország

Március 27., hétfő
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest. G:Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (40.)
Montenegró–Szerbia 0–2 (0–0)
Podgorica. G:Vlahovics (78., 90+6.)
Szabadnapos: Litvánia

Június 17., szombat
Litvánia–Bulgária
Montenegró–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

Június 20., kedd
Magyarország–Litvánia
Bulgária–Szerbia
Szabadnapos: Montenegró

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4
6
2. MAGYARORSZÁG 1 1 3–0 +3 3
3. Montenegró 2 1 1 1–2 –1
3
4. Litvánia 1 1 0–2 –2 0
5. Bulgária 2 2 0–4 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik