Válogatott: Mindig is hittem benne, hogy újra meghívót kapok – Vécsei Bálint

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 18:10
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Albániát fogadja vb-selejtezőn a Puskás Ferenc Arénában. A keddi sajtónyilvános edzésen a remek formában lévő, Svájcban légióskodó Bolla Bendegúz és a válogatottban legutóbb 2014-ben szereplő Vécsei Bálint felelt az újságírói kérdésekre. 

Vécsei Bálint így élte meg, hogy hosszú idő után ismét meghívást kapott a válogatottba.

„Elég rég voltam válogatott, de mindig is hittem benne, hogy újra itt lehetek. Minden válogatott mérkőzést úgy néztem, hogy szeretnék visszakerülni a csapathoz. Nagyon örültem a meghívónak, hiszen nagyon sok munkát fektettem bele. Ha valaki egyszer felveszi a válogatott mezt, az utána szeretne folyamatosan itt lenni és végig ez dolgozott bennem, hogy újra itt legyek. Boldog vagyok, hogy sikerült olyan formába lendülni, hogy felfigyelt rám a szövetségi kapitány is, szeretném kihasználni minden pillanatát. Ez nyilván köszönhető Peter Stögernek is, aki a Ferencvárosban megadta nekem a bizalmat. Az előző időszakban ezt nem kaptam meg Szerhij Rebrovtól, és nem is éreztem úgy, hogy számolnának velem. De nem adtam fel egy pillanatra sem, tudtam, hogy el fog jönni az én időm. Nagyon pozitív időszakot élek meg a klubcsapatomban, szeretném, ha ez folytatódna a válogatottban is. Régen volt az a meccs Albánia ellen, amin pályára léptem, akkor nyertünk, szeretném megtartani ellenük a százszázalékos mérlegemet. Tudjuk, mennyire fontos ez a meccs, s azt is, hogy nehéz lesz a szurkolók nélkül, de van már tapasztalatunk erről is, ez nem lehet probléma. Az albánok közül nagyon sokan szerepelnek az olasz bajnokságban, topjátékosaik vannak – erről beszélt nekünk Uzuni is, hogy egyénileg nagyon jó kvalitású játékosok alkotják a válogatottjukat. Nekünk inkább csapatként kell egységesnek lennünk, abban van az erőnk, ha egymásért küzdünk.”

A Nemzeti Sport kérésére reagált Peter Stöger véleményére is,aki szeretné, ha minden játékosa olyan mentalitással rendelkezne, mint Vécsei Bálint.

„Nagyon örülök neki, hogy így látja. Én tényleg csak megpróbálok mindent százszázalékosan csinálni edzésen és a pályán kívül is. Örülök, hogy a vezetőedzőnknek tetszik a mentalitásom, de nem szeretnék a szép szavaktól, a bókoktól ellazulni, továbbra is keményen akarok dolgozni.”

Bolla Bendegúz, a magyar válogatott védője a következőket mondta.

„Bizakodóan várom a következő két mérkőzést, hiszen jó formában érkeztem meg a válogatotthoz – utalt arra a Grasshopper Club Zürich légiósa, hogyaz utóbbi két bajnokin védő létére egyaránt gólt szerzett.– Szeretnénk visszavágni az albánoknak, hiszen nem esett túl jól az idegenbeli mérkőzésen elszenvedett vereség, itthon mindenképpen nyerni szeretnénk ellenük. Elég direkt futballt játszanak, keresik a párharcokat, harciasak – ebben maradtunk el tőlük a kinti meccsen, ezen a téren kell javulnunk. Az elejétől kezdve nagy nyomást kell helyezni rájuk, minél több helyzetet kialakítani, minél nagyobb százalékban kihasználni ezeket, s akkor nem lehet probléma. Ha a statisztikát nézzük, akkor mondhatjuk azt, hogy előny számunkra a zárt kapu, de a nézők hiányozni fognak, hiszen mindig óriási hangulatot teremtenek a stadionban. Most meg kell oldanunk nélkülük.”

NÉZZEN BELE A VÁLOGATOTT KEDDI EDZÉSÉBE!

A MAGYAR VÁLOGATOTT OKTÓBERI KERETE
Kapusok:Bogdán Ádám(FTC),Dibusz Dénes(FTC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
Védők:Bolla Bendegúz(Grasshopper Club Zürich – Svájc),Botka Endre(FTC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Willi Orbán* (RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország),Tamás Márk(Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások:Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Schäfer András(FC DAC 1904 – Szlovákia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(FTC)
Támadók:Hahn János(FC DAC 1904 – Szlovákia),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Sallói Dániel(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Varga Roland(al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek)

VB 2022, EURÓPAI SELEJTEZŐ
I-CSOPORT
OKTÓBERI PROGRAM
7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45:
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45:Andorra–Anglia
20.45:Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ
OKTÓBER 12., KEDD
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:San Marino–Andorra
20.45:Albánia–Lengyelország


AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia65118– 2+1616
2. Albánia64210– 6 +412
3. Lengyelország632119– 8+1111
4. MAGYARORSZÁG631212–10 +210
5. Andorra615 4–14–10 3
6. San Marino66 1–24–23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik