Magyar–török: Nagyon vártam már erre a pillanatra – Sigér

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 23:39
null
Varga Kevin (balra) és Sigér Dávid az A-ligába lőtték a magyar válogatottat (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Nemzetek Ligája B-divíziójának 3. csoportjában a sorozatban hatodik mérkőzésén is veretlenül maradó magyar válogatott hazai pályán 2–0-ra legyőzte Törökországot, és ezzel csoportját megnyerve feljutott az A-ligába. A lefújást követően Dibusz Dénes, Nagy Ádám és Sigér Dávid értékelt a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

„Több olyan szituáció is volt ezen a mérkőzésen, amikor, bár azt mondták, hogy maradjak a védelem előtt, annyira elcsúsztunk, hogy maradtak védekezni az elöl levő támadóink is. Emiatt úgy éreztem, hogy ha elöl odaérhetek egy helyzetre, akkor oda kell mennem– magyarázta el Sigér Dávid, miért hagyta el saját posztját, hogy kiharcolhassa a magyar vezető gólt.

 

A gólöröm során az FTC játékosa a meze alá helyezte a labdát, ezzel üzent állapotos feleségének és nemsokára megszülető kisfiának.

„Nagyon vártam már erre a pillanatra, legutóbb ugyanis tavasszal szereztem gólt. Hétfőre volt kiírva a pici, de úgy tűnik, hogy igazi úriember, megvárta ezt a válogatott összetartást. Ezt a gólt nekik szánom.”

A mérkőzést kapott gól nélkül lehozó Dibusz Dénes szerint még a válogatott játékosok sem számítottak arra, hogy a magyar csapat megnyeri a csoportját.

Amikor megtudtuk, kik lesznek az ellenfeleink, a tisztes helytállásban reménykedtünk. A törökországi győzelem viszont megadta az alaphangot, és onnantól kezdve mindenki szeme előtt az lebegett, hogy minden mérkőzésen lehetőleg minél eredményesebbek legyünkárulta el a kapus, mi jelentette a csapat számára a fordulatot a Nemzetek Ligája-szereplés során.

Dibusz szerint a csapat az első félidőhöz képest nyugodtabban lépett pályára a második játékrészben.

„Tudtuk a másik mérkőzés állását (Szerbia a félidőben 4–0-ra vezetett Oroszország ellen, és 5–0-ra nyert – a szerk.), emiatt nem kellett annyira rohamoznunk. Nyilván a törököknek fontosabb volt, hogy begyűjtsék a három pontot, és ezáltal nyíltak előttünk területek, és ezt kétszer is jól ki tudtuk használni.”

Nagy Ádám még nehezen tudja hova tenni az elmúlt napokban elért sikereket.

„Azt, hogy csoportelsők lettünk, valahogy jobban fel tudom fogni... Talán ahogy holnap megyek haza Bristolba, a repülőgépen lesz némi időm azon gondolkodni, hogy, amellett, hogy megnyertük a B-divízió egyik csoportját, kijutottunk az Európa-bajnokságra is.”

A középpályás úgy véli, a csapat igazi erejét a játékosok közötti összetartás adja.

„Folyamatosan estek ki a játékosok. Voltak olyanok, akiket csak egy-két mérkőzésre engedett el a klubjuk, mégis, ezek után is tudtunk nyújtani egy olyan produktumot, ami tényleg azt mutatja, hogy a magyar nemzeti tizenegynek abban lehet az igazi erőssége, hogy mennyire együtt, egymásért is tudunk dolgozni, ha kell. Természetesen, ha megvan az a két-három játékos, aki meg tudja húzni a kellő extrát az ellenfél támadóharmadában, annál jobb, de ha ők nem állnak a rendelkezésünkre, akkor sincs pánik.”

A MARCO ROSSIT HELYETTESÍTŐ GERA ZOLTÁN, VALAMINT A MÁSODIK GÓLT SZERZŐ VARGA KEVIN NYILATKOZATÁT ITT OLVASHATJA EL!

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–Törökország2–0(0–0)
Budapest, Puskás Aréna,zárt kapuk mögött. Vezette:Kruzliak (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Sigér, Nagy Á., Kalmár (Cseri, a szünetben), Hangya (Holender, 74.) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga K., a szünetben).Szövetségi kapitány: Marco Rossi(a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Gera Zoltán helyettesítette a kispadon)
TÖRÖKORSZÁG:
Günok – Sangaré, Kabak, Demiral, Erkin – I. Kahveci (Yazici, 55.), Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.), H. Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.).Szövetségi kapitány:Senol Günes
Gólszerző:Sigér (57.), Varga K. (90+5.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A 3. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 7– 4 +3 11
2. Oroszország 6 2 2 2 9–12 –3 8
3. Szerbia 6 1 3 2 9– 7 +2 6
4. Törökország 6 1 3 2 6– 8 –2 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik