Válogatott: Marco Rossi felesége szerint ez lesz életük meccse

Vágólapra másolva!
2020.11.11. 10:15
null
Marco Rossi leglelkesebb szurkolói: a felesége, a lánya és a fia (Fotó: Tumbász Hédi)
Marco Rossi felesége, Mariella feszülten figyeli a magyar labdarúgó-válogatott körüli híreket, a szövetségi kapitány fia, Simone Szicíliából is érzi édesapja magabiztosságát.

 

Van mostanság egy olasz nő Budapesten, egy huszonéves lány Nápoly mellett és egy fiatalember Szicíliában, aki legalább akkora várakozással, feszültséggel és izgalommal készül Magyarország Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőjére, mint bármelyik született magyar szurkoló. Marco Rossi szövetségi kapitány felesége, Mariella hazánk fővárosában, lánya, Gaia a család pozzuoli otthonában, fia, Simone hivatásos vízilabdázóként Siracusában számolja az órákat a családfő és csapata Puskás Arénában esedékes csütörtöki jelenéséig.

„Ez életünk meccse! – sóhajt Mariella, akit a házaspár budapesti otthonában értünk el telefonon. – Azzal válna teljessé a munka, amelyet Marco elkezdett, ha a magyar válogatott legyőzi Izlandot. Nem tagadom, izgulok, nagyon izgulok. A vírus miatt óráról órára változik a helyzet, a hétvégén Kleinheisler László esett ki, hétfőn Szoboszlai Dominikért kellett aggódni, jött a zárt kapus rendelkezés. Nagyon remélem, hogy most már nem módosul a keret, és mindenkivel lehet számolni. A biztonság kedvéért az elmúlt napokban engem is többször teszteltek – szerencsére mindegyiknek az eredménye negatív lett –, budapesti lakásunkban várom a csütörtök esti meccset. A tervek szerint szűk körben, néhány itteni olasz barátunkkal szurkolok majd a csapatnak. Amióta elment az összetartásra, Marcóval reggelente és esténként beszélek röviden telefonon, de ilyenkor már nincs más téma, ő minden gondolatával, idegszálával a meccsre koncentrál, éjjel-nappal a közelgő feladat jár a fejében. Tapasztalom a fokozott várakozást Magyarországon, csodálatos az emberek támogatása, és szívből remélem, hogy csütörtökön lesz mit ünnepelni.”

Felhívtuk Simone Rossit, az olasz Ortigia vízilabdacsapatának játékosát is. A 28. életévét a napokban betöltő sportember óvatosan fogalmaz az édesapjára és együttesére váró nagy kihívásról.

„Babonás típus vagyok, nem szeretek mérkőzés előtt jóslatba bocsátkozni – feleli, amikor arról kérdezzük, miként gondol az Izland elleni találkozóról. – Maradjunk annyiban, reménykedem, hogy csütörtökön minden a legjobban alakul, és a csapat eléri vágyva vágyott célját. Távolról is érzem a serkentő, ösztönző légkört, amely Magyarországon a válogatottat körülveszi. Ránk is átragad a lelkesedés, nemcsak édesapám miatt várom türelmetlenül a csütörtököt. A válogatottban van tartás, érezni az összhangot, mindenki egy irányba húz, ebben a tekintetben az olaszok is példát vehetnek a magyarokról. Az utóbbi időben összeérett a csapat, még úgy is, hogy állandó bizonytalanságot okoz a vírushelyzet, és a játékoskeret is kényszerűen változott. Ott van Magyarország a nagy lehetőség kapujában, szívből drukkolok neki, hogy átlépje a küszöböt.”

És hogy van-e kapcsolat a nagy csata előtt Telki és Siracusa között?

„Édesapámmal naponta beszélek telefonon. Azt érzem rajta, hogy minden nehézség ellenére magabiztos, és ezt az elszántságot sugározza magából. Pedig nem könnyű megbirkózni azzal, hogy a csapatot érintő hírek még az utolsó napokban is átrajzolják a helyzetet. Hallottam a hétfői rendelkezést, amelynek értelmében zárt kapus lesz az Eb-pótselejtező. Hogy miként befolyásolja a kilátásokat a fordulat? Kettős érzéssel gondolok erre. Sportolóként, az Ortigia vízilabdázójaként tudom, mennyit számít a szurkolók biztatása, a lelátóról érkező buzdítás, hiszen végső soron a közönségnek játszunk. Ilyen tekintetben nagy hátrány, hogy üres lelátók előtt lép pályára a magyar csapat. Ha mégis valami jót akarunk belelátni ebbe, talán mondhatjuk, hogy a steril környezetben könnyebb hideg fejjel a játékra, a taktikai utasításokra összpontosítani. Akárhogy is alakult, most már így kell kiharcolni a kijutást az Eb-re. Innen, Szicíliából is drukkolok, hogy sikerüljön!”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók:Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

AZ IZLANDI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Hannes Halldórsson (Valur), Ögmundur Kristinsson (Olympiakosz Pireusz – Görögország), Rúnar Rúnarsson (Arsenal – Anglia)
Védők: Ari Skúlason (Oostende – Belgium), Hördur Magnússon (CSZKA Moszkva – Oroszország), Birkir Saevarsson (Valur), Kári Árnason (Víkingur Reykjavík), Ragnar Sigurdsson (FC Köbenhavn – Dánia), Sverrir Ingason (PAOK – Görögország), Hólmar Eyjólfsson (Rosenborg BK – Norvégia), Hjörtur Hermannsson (Bröndby – Dánia), Victor Pálsson (Darmstadt – Németország)
Középpályások: Birkir Bjarnason (Brescia – Olaszország), Aron Gunnarsson (el-Arabi – Katar), Gylfi Sigurdsson (Everton – Anglia), Rúnar Már Sigurjónsson (Asztana – Kazahsztán), Arnór Sigurdsson (CSZKA Moszkva – Oroszország)
Támadók: Jóhann Gudmundsson (Burnley – Anglia), Albert Gudmundsson (AZ Alkmaar – Hollandia),Alfred Finnbogason (Augsburg – Németország), Jón Dadi Bödvarsson (Millwall – Anglia),Kolbeinn Sigthórsson (AIK – Svédország),Vidar Kjartansson (Valerenga – Norvégia)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
EB-PÓTSELEJTEZŐ (NL-RÁJÁTSZÁS)
A-LIGA

Október 8.

Bulgária–Magyarország 1–3
November 12.
20.45:
Magyarország–Izland (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
B-LIGA, 3. CSOPORT
Szeptember 3.:
Törökország–Magyarország 0–1
Szeptember 6.:Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.:Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14.:Oroszország–Magyarország 0–0
November 15., 20.45:Magyarország–Szerbia(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország4227–4+38
2. MAGYARORSZÁG42114–3+17
3. Törökország4313–4–13
4. Szerbia4223–6–32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik