Válogatott: Magyarország ellen sokan megszenvednek – Southgate

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 21:15
null
Fotó: Szabó Miklós
Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a magyarok elleni vereség után elismerte, nem játszottak jól, de hozzátette, a tizenegyesnél nem értett egyet a játékvezető döntésével.

 

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. Magyarország ellen nagyon sok nagy futballnemzet megszenved. Sokszor csak fél méter hiányzott támadásban a jó befejezéshez. Fárasztó idény után vagyunk és a nagy meleg sem kedvezett nekünk. El kell fogadnunk a kritikákat, nem játszottunk jól. Magyarország nem tartozik a top hat-hét válogatott közé, de ha nem játszunk jól, képes megnehezíteni bárkinek a dolgát, ez látszott ezen a meccsen” – nyilatkozta Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya csapata budapesti veresége után.

„A magyarok jól tömörültek a letámadásainkkal szemben, nem voltak meg a területek a támadásokhoz, sokszor el is adtuk a labdát. Az összképet tekintve talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy megnyerhessük a meccset” – folytatta a vendégek szakvezetője, aki kifejtette, nem értett egyet a játékvezető döntésével a tizenegyesnél, de nem akarta erre fogni a vereséget, elismerte, hogy elmaradt a játékuk attól, amit szeretett volna látni.

„Nagyon rég kaptunk ki – folytatta Southgate, utalva arra, hogy az angol válogatott (nem számítva a tizenegyespárbajban elbukott Eb-döntőt) legutóbb 2020. november 15-én szenvedett vereséget, akkor Belgiumtól kapott ki Nemzetek Kupája-mérkőzésen 2–0-ra. – A játékosok nagyon csalódottak, de a későbbiekben is egyensúlyba kell hozni a kísérletezést és a jó játékot. Az újoncainknak volt néhány pontatlan megoldásuk, és a védekezésben is voltak hibák. James Justin kisebb sérülést szenvedett, ezért cseréltem le. Jarrod Bowen veszélyesen játszott, sajnos nem tudott gólt szerezni, de jól mozgott.”

A szakembert persze arról is faggatták az angol kollégák, mit szólt a hangulathoz. Elmondta, meglepte, hogy a meccs elején fütyültek a gyerekek, de egyébként fantasztikus volt az atmoszféra.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ANGLIA 1–0 (0–0)
Budapest,
Puskás Aréna, 38 500 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles 82.), Schäfer, Nagy Zs. (Vécsei, 88.) – Sallai R. (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 82.) – Szalai Á. (Ádám, 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANGLIA: Pickford – Walker (Stones, 62.), Maguire, Coady (K. Phillips, 80.) – Alexander-Arnold (R. James, 62.), Rice, Bellingham, Justin (Saka, a szünetben) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 63.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Szoboszlai (66. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik