Válogatott: júniusban Írországgal játszhat Marco Rossi csapata

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 10:12
null
Stephen Kenny szerint júniusban ír–magyar meccset rendeznek (Fotó: AFP)
Az ír szövetségi kapitány, Stephen Kenny a hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elárulta, csapata júniusban Andorra és Magyarország ellen játszik felkészülési találkozót a spanyolországi edzőtáborban.

 

 

Az M4 Sport értesülése szerint az Európai Labdarúgó-szövetség arra kérte a tagországait, hogy a márciusi világbajnoki selejtezők után hozzák nyilvánosságra a felkészülési programjukat.

Stephen Kenny 2020 áprilisa óta az ír nemzeti együttes szövetségi kapitánya. Irányításával tíz meccset játszott a gárda, ám egyszer sem nyert. Szombaton Dublinban 1–0-ra kikapott Luxemburgtól.

A The Irish Times cikke alapján a tréner hétfő délután elárulta, júniusban Spanyolországban edzőtáboroznak, ahol a terv szerint Andorrával és Magyarországgal játszanak mérkőzést.

Az európai válogatottak számára szeptemberben folytatódik a 2022-es vb selejtezője.

A magyar válogatott legutóbb 2012. június 4-én mérkőzött meg az írekkel. Akkor Egervári Sándor csapata gól nélküli döntetlent játszott a Puskás Ferenc Stadionban – igaz, a FIFA nem ismerte el a találkozót hivatalos meccsnek, mert az egyik játékvezető nem szerepelt a testület hivatalos listáján.

A mieink március 31-én szerdán Andorra vendégeként lépnek pályára az I-csoportban. Az írek kedden Katarral játszanak felkészülési mérkőzést Debrecenben.

FRISSÍTÉS: A felkészülés mérkőzéssel kapcsolatban megkerestük az ír szövetséget, amely most nem kívánta kommentálni a hírt, a hét második felében adhat tájékoztatást a júniusi meccsekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik