Válogatott: jegyüzérek tízszeres áron adnak el jegyet a magyar–olaszra

Vágólapra másolva!
2022.09.23. 18:22
null
Megtelnek a Puskás Aréna lelátói az olaszok elleni meccsre, de van, aki a tízszeresét fizeti a belépő eredeti árának (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott remek Nemzetek Ligája-szereplése miatt megnövekedett érdeklődést kihasználó jegyüzérek az eredeti ár tízszeresét kérik el a hétfői Magyarország–Olaszország mérkőzésre, de az MLSZ nem tehet semmit – írja a g7.hu weboldal.

A találkozóra kibocsátott jegyek iránt hatalmas volt az érdeklődés, alig tíz óra alatt 200 ezer jegyigénylés érkezett az MLSZ-hez, amelynek belépőárusító online rendszere össze is omlott az értékesítés megkezdését követően.

A nagy rohamban olyanok is jegyhez jutottak, akik a tikettek továbbárusítása céljából vásároltak, és online piactéren az ötezer forintos belépő ára már 50 ezerig kúszott fel, míg az eredetileg 20 ezer forintos jegyért 120 ezret is elkérnek.

Hiába szólnak névre az MLSZ-től megvett jegyek, lehetőség van azok átruházására, s ha a feketepiacon vásárlónak is van szurkolói kártyája, amihez 24 órás átfutással hozzá lehet jutni, az eladás is működik. Van olyan jegyárusító is, aki a vevőjének felajánlja a segítséget ahhoz, hogy MLSZ szurkolói kártyához jusson a hétfő déli határidőig...

Bár az MLSZ egy vásárlónak legfeljebb négy jegy megvásárlását teszi lehetővé, van olyan üzér is, aki 22 belépőt árult egyszerre. „Ő többnyire ötezer forintosokat árult és legalább 55 ezer forintot kért értük. Ha az összeset el tudja adni ilyen áron, azzal több mint egymillió forintot keresne” – írja a g7.hu.

A lap megkereste az MLSZ-t, és azt a választ kapta, hogy bár a szövetség mélységesen elítéli a jegyek ilyen továbbárusítását, nem tudja megtiltani. „Minden olyan esetben, amikor szabálysértésre vagy bűncselekmény gyanújára utaló jelet észlelünk, az illetékes hatósághoz fordulunk” – idézi az MLSZ válaszát a cikk.

A lap megtudta, hogy péntek reggelig 1700, a magyar–olasz mérkőzésre szóló belépőt írtak át, ám nem ellenőrizhető, hogy ezek közül mennyi a feketepiacon eladott tikettek száma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik