nemzetisport.hu 2016.06.02 12:22

Válogatott: így látja az ismert blogger a magyar Eb-keretet

Tomasz Mortimer, az ESPN által felkért ismert blogger hosszabb portrét közölt a magyar labdarúgó-válogatottról, és részletesen elemezte az Európa-bajnokságra utazó 23 fős keretet.

 

A kapusoknál Bogdán Ádámnak, a Liverpool játékosának kimaradását tartja a legnagyobb meglepetésnek, majd említést tesz a három, a keretbe bekerült kapuvédőről, külön kiemelve Király Gábort és az ő mackónadrágját, valamint megemlítve, hogy valószínűleg ő lesz a magyar válogatott első számú kapusa az Európa-bajnokságon.

A védelemben Kádár Tamás és Juhász Roland nevét emeli ki Mortimer, illetve megemlíti, hogy a kvalifikáció során a magyar védelem nem kegyelmezett egy ellenfelének sem, és elsősorban igyekezett távol tartani a labdát a kaputól.

A középpályán a szerző szerint nagy harc lesz a kezdőbe kerülésért, hiszen a két belső posztra négyen pályáznak: a Ferencváros három játékosa (Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám) és a diósgyőri Elek Ákos. Az elemzés szerint Kleinheisler László és Dzsudzsák Balázs helye szinte biztos, míg a másik szélsőposztra Németh Krisztián a legnagyobb esélyes. A szerző szerint lehet, hogy papíron nem félelmetes a magyar középpályássor, ám akár meglepetést is okozhatnak egy-két nagyobb nevű ellenfelüknek.

A támadóknál Mortimer kiemeli, hogy Priskin Tamás, Nikolics Nemanja és Böde Dániel hiába szerzett összesen 57 gólt az elmúlt idényben, Bernd Storck valószínűleg a 2015–2016-os Bundesliga-szezonban 16 mérkőzésen pályára lépő, ám azokon gól nélkül maradó Szalai Ádámot preferálja majd mint egyedüli csatárt. Véleménye szerint ő passzol legjobban a válogatott stílusához, egyfajta védekező csatárként, aki nyomást helyez az ellenfél védőire, mélyen visszalép a labdákért, és területet nyit a mögötte érkező technikásabb játékosoknak. A szerző hozzáteszi, hogy a négy csatárnak különböző játékstílusa van, ami Storcknak még nagyon jól jöhet a különböző meccsszituációkban.

A Mortimer által jósolt kezdőcsapat Ausztria ellen: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Gera – Németh K., Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
KAPUSOK: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos
(DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck  

2021.10.18 20:51:25

Magyar válogatott BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Szögezzük le, a magyarok olasz szövetségi kapitánya távolról sem idióta, pontosan ismeri csapata és játékosai erényeit, gyengéit, és szent meggyőződésem, hogy kihozza a legtöbbet a jelenlegi állományból. Ahogyan azonban maga is többször hangsúlyozta: nem leszármazottja Houdininek, nem volt Harry Potter csoporttársa a varázslóiskolában, nem tud csodát tenni, abból főz, amije van.

2021.10.17 18:41:59

Magyar válogatott T. Z.

A 2012-es Magyarország–Izrael barátságos mérkőzés után büntetett az európai szövetség.

2021.10.16 21:38:16

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem létezik, hogy ami sok helyen működik, nálunk kivitelezhetetlen.

2021.10.15 22:40:42

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Ha a mostanában oly kényes angolok legfőbb ütőkártyája egy minitranszparens az áthúzott térdeléssel, és ennek eltávolítására ők képesek szakmailag, de erkölcsileg is megkérdőjelezhető döntéseket hozni, azt nem biztos, hogy a magyar szurkolótábor nyakába kellene varrni.

2021.10.14 23:42:33

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

Az MLS-ben elért 16 gólja bravúros teljesítmény, köszönhetően az elővételezési képességének – videós elemzés.