Válogatott: festmény készült Schäfer és Rossi ikonikus pillanatáról

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.27. 12:48
null
Schäfer András és a róla készült festmény (Fotók: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)
Egerben járt Schäfer András, a dunaszerdahelyi DAC magyar válogatott labdarúgója. A 22 éves középpályás a róla és Marco Rossi szövetségi kapitányról készült festményt dedikált – számolt be róla a heol.hu.

 

Az ikonikus pillanat került a Nemzeti Sport
szakírói által készített könyv borítójára is
Az ikonikus pillanat került a Nemzeti Sport szakírói által készített könyv borítójára is

A festményt – amelyet Szűcs Rita készített – Schäfer egyik rajongója, Győri Kristóf töltötte fel az Instagram-oldalára. Schäfert Szűcs Rita, Teleki Klára egri művészetpártoló és Ábry Zoltán, az Utcazenészek Versenyének főszervezője köszöntötte.

„Elképesztő! Nem is találok szavakat! Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy elkészült ez a festmény!”
– idézi a heol.hu Schäfer Andrást, aki az idei, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon mind a három csoportmeccsünkön kezdő volt, a németek elleni, 2–2-es döntetlennel záruló összecsapáson ő szerezte a második gólunkat.

„Abban a pillanatban nem voltak bennem jó érzések, nagyon szomorú voltam – folytatta a DAC középpályása. – Fájt a kiesés, a mester pedig próbált megvigasztalni. Akkor persze nem sikerült neki, de most, így utólag már átértékeltem mindent, főleg ezt a pillanatot.”

A festő öt nap alatt készítette el a remekművet, amelyet szeretne árverésre bocsátani.

„Én egy érzelmekkel túlfűtött ember vagyok
– így Szűcs Rita. – A sportnak is vannak olyan túlfűtött pillanatai, amelyet ugyan csak egyszer él át az ember, az életében mégis nagyban meghatározó. Ez ilyen pillanat volt: egy kemény mérkőzésnek a végső zárása, vigasznyújtás egy sportolónak, aki fizikailag és pszichésen is megtett mindent a sikerért. A vereség után azonban összetört, pedig hatalmas siker van a háta mögött. Úgy gondoltam, ezt a pillanatot megfesteni is érdemes! Igaz, nem volt könnyű, főleg a méretarányok miatt, de teljes mértékben tükrözi azt az érzelemvilágot, amelyet vissza szerettem volna adni.”

Szűcs Rita, Győri Kristóf, Schäfer András, Teleki Klára és Ábry Zoltán (Fotók: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)
Szűcs Rita, Győri Kristóf, Schäfer András, Teleki Klára és Ábry Zoltán (Fotók: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik