Válogatott: Először meghökkentett Ádám Martin látványa – Bölöni

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2022.11.18. 15:36
null
Ádám Martin először volt kezdő a válogatottban (Fotó: MTI)
A Metz vezetőedzője, Bölöni László is jelen volt a válogatott csütörtöki, Luxemburg elleni mérkőzésén. Pénteken lapunknak kifejtette, ő hogyan látta a találkozót.

Nem csupán szurkolók, sportvezetők, edzők is elkísérték Luxemburgba a magyar válogatottat, de ott volt a lelátón a jelenleg a francia Metz vezetőedzőjeként dolgozó Bölöni László is, aki aztán – anélkül, hogy tanácsokat adna Marco Rossi szövetségi kapitánynak – megosztotta lapunkkal tapasztalatait a 2–2-re végződő felkészülési mérkőzés után.

„Úgy érzem, a válogatott keresi a továbblépést, az új játékosoknak köszönhetően, főleg a csatársorban új dimenzió nyílhat – mondta a szakember. – Először meghökkentett Ádám Martin látványa, ám idővel egyre inkább meggyőzött erejével, testi adottságainak kihasználásával, ám jót tenne neki, mondjuk, ha a portugál bajnokságban futballozna, úgy gyorsabban fejlődne technikailag is, de a helyére beálló Németh András játéka is tetszett. Mindkét labdarúgó ígéretes, vagy talán több is annál. A középpályán is láttam új arcokat, s ezzel együtt új játékelemeket. A védelmen látszik, már csak a nevekből is, hogy összeszokott csapatrésze a válogatottnak. Szóval azt, hogy a kapitány különböző megoldásokat keres, rendkívül jónak tartom. Egyébként pedig a játék alapján többet érdemelt volna a válogatott, az első félidőben lezser magyar fölényt tapasztaltam, amely beteljesedett az egyenlítésben és a vezetés megszerzésében, viszont kettő-egy után mintha ott lett volna a fejekben, hogy megnyerték a meccset, ám felébredtek a luxemburgiak, és sikerült olyan tíz–tizenöt percet produkálniuk a második félidőben, amely alapján a döntetlen is veszélybe került. Rendkívül naivnak tartom a mindenáron való hátsó építkezést, amely igazán olyan csapatoknak való, amelyben a védők átlag feletti technikai képességűek. Nem azt mondom, hogy mindent előre kell rúgni, de ha látod, érzed, hogy jó ideje nem tudsz kijönni a kapud elől, akkor nincs más megoldás. Tapasztalatból tudom, könnyebb sikerekkel csapatot építeni, mint kudarcok közepette. Nos, ilyen gondolatokkal várom a görögök elleni mérkőzést.”

Lapunk főszerkesztője, Szöllősi György a Facebook-oldalára posztolt közös képet Bölöni Lászlóval, a helyszínről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik