Válogatott: Egy dolog a papírforma és egy másik, mi lesz a pályán – Marco Rossi

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, NAGY-PÁL TAMÁS (Belgrád)KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, NAGY-PÁL TAMÁS (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2020.10.10. 19:38
null
Marco Rossi csapatára vasárnap újabb feladat vár (Fotó: Szabó Miklós)
„A jelenlegi erőviszonyok mellett ki lehet kapni Szerbiában, de nem kikapni utaztunk Belgrádba” – fogalmazott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Szerbia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés előestéjén. Az olasz tréner kiemelte, kevés idő állt rendelkezésre, hogy a Bulgáriában látott taktikai hibákat kijavíthassák, ám úgy érzi, legalább szóban mindent át tudott beszélni a játékosokkal. A kapitány elárulta, akár öt helyen is változhat a kezdőcsapat a szófiaihoz képest. Nikolics Nemanja – aki Zentán született és 18 éves koráig Szerbiában élt – arról beszélt, nem érzi úgy, hogy extra kihívás lenne számára a szerb válogatott ellen játszani.


„Nagyon megerőltető meccs volt mögöttünk, de ez igaz a szerbekre is, sőt ők még extra harminc percet is a pályán töltöttek. Azt gondolom, mind a két csapatról elmondható, hat nap alatt nem tudnak változtatások nélkül három meccset végig csinálni, ez hihetetlen megerőltető. Holnap meglátjuk, ki, miben gondolkodik, de némi rotációra biztosan szükség lesz. Három, négy, de akár öt változtatás is elképzelhető nálunk. Tudjuk, a keretünk nincs feltétlenül azon a szinten, mint a szerb keret, de az egy dolog, mit mond a papírforma és az egy másik, hogy mit látunk majd a pályán” – mondta Marco Rossi.


A szövetségi kapitány a bolgárok elleni meccset követően arról beszélt, a játék képétől egyáltalán nem volt boldog: túl sok technikai és taktikai hibát követett el a válogatott.

„Ebben mindenképpen javulnunk kell. A játékosokkal átbeszéltük a szituációkat, és ebben teljesen egyetértettek. Ugyanakkor nem volt túl sok lehetőségünk ténylegesen, edzés közben is dolgozni a szituációkon. A mérkőzés után egy rekreációs napunk volt, így a teljes kerettel nem sok lehetőségünk volt dolgozni az edzéseken. Konkrétan ma volt egy tréningünk, így inkább végigbeszélni tudtuk a hibákat. Nagyon kemény ellenfél vár ránk, egészen más szintet képvisel, mint Bulgária. Tudjuk, hogy sokkal komolyabb ellenállásra, nehézségekre kell felkészülnünk. De még véletlenül sem félünk. Mindegy, mi lesz a végeredmény, a legfontosabb az, hogy megfelelő hozzáállással képviseljük Magyarországot” – tette hozzá Marco Rossi.

„Nézzük reálisan, Szerbiában a jelenlegi erőviszonyok mellett ki lehet kapni, de nem azért jöttünk, hogy kikapjunk. Sokszor elmondtam és a jövőben is még sokszor el fogom mondani: minden labdáért küzdeni kell, ha így teszünk hiszek abban, hogy lesz esélyünk a győzelemre. Ugyanez igaz az Eb-re. Ha sikerül kijutnunk, a francia, a portugál vagy a német csapattól is ki lehet kapni, hiszen sokkal erősebb csapatok, mint mi. De megfelelő hozzáállás mellett, bármi is az eredmény, emelt fővel jöhetünk le a pályáról.”

„Nincs annyira sok emlékem erről a stadionról: játékosként először vagyok itt, sosem játszottam sem szerb csapat, sem a szerb válogatott ellen – mondta a Nemzeti Sport kérdésére Nikolics Nemanja, aki Zentán látta meg a napvilágot. – Persze kicsiként jártam itt meccseken, de ezekre nem igazán emlékszem. Azt mindenki tudja, tizennyolc évig itt éltem, a szüleim a mai napig itt élnek, sok barátom van itt, de Magyarországtól kaptam meg a lehetőséget, hogy bizonyítsak, Magyarországon harcoltam ki a teljesítményemmel, hogy válogatott legyek, ezért csakis az a fontos számomra, hogy Magyarország sikeres legyen. Természetesen gratulálok a szerbeknek, hogy nyertek Norvégia ellen, kívánom, hogy ott legyenek az Európa-bajnokságon, de akár nekünk, nekik is meg kell tenni egy fontos lépést még addig.”

„Sok jó játékos van a szerb válogatottban, akik bármelyik pillanatban képesek lehetnek eldönteni egy mérkőzést. A lehető legfelkészültebbnek kell lennünk, végig koncentrálnunk kell és a hibákat minimalizálnunk. Az iksz egyik csapatnak sem jó, aligha fog erre játszani bárki. Nyerni akarunk, s ehhez itt is gólokat kell rúgnunk.”

A 32 éves támadó szerint a válogatott Törökországban már bizonyította, hogy képes egy jóval esélyesebbnek gondolt ellenfél otthonában is gólra törő, bátor futballt bemutatni, és hisz abban, hogy ez Szerbiában is sikerülhet.

„Örülök, hogy gólt tudtam szerezni Bulgáriában. Cserejátékosként az is az ember dolga, hogy próbáljon pluszt adni a csapatnak. Azt pedig nem is kell külön elmondanom, hogy egy csatár dolga mi. Örülök, hogy be tudtam találni és nyerni tudtunk. Ha őszinte akarok lenni, a bolgárok elleni meccsünk volt a legfontosabb a háromból, amire készültünk. De ezért szép a foci, mert sorra jönnek a feladatok, a kihívások, amelyeket meg kell ugrani. A meccs másnapján már a szerbekre koncentráltunk, ma is videóztunk, holnap is fogunk. A szakmai stáb rengeteget dolgozik azért, hogy olyan információkat adjanak nekünk játékosoknak, ami valóban segít a pályán. Ami a szerbeket illeti: látva, hol játszanak, a többség a sorsolásnál azt gondolta, favoritok lehetnek, ehhez képest két meccsen egyetlen pontjuk van. Ezek után holnap tényleg csak a győzelem lehet számukra a cél. Ugyanakkor hasonló volt Törökországban is a helyzetünk, ott pedig sikerült egy előzetesen esélyesebbnek vélt csapat ellen bizonyítanunk és nyernünk. Jobb csapat a szerb, vasárnap ők az esélyesebbek, de képesek lehetünk a bravúrra. Helyén van az önbizalmunk, holnap győzelemre szeretnénk játszani, nem ikszre. Azt mondom, győzzön a jobbik!”

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
VASÁRNAP

B-LIGA, 3. CSOPORT
20.45:
Szerbia–MAGYARORSZÁG, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Törökország, Moszkva

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 6–3 +3 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–3 0 3
3. Törökország 2 1 1 0–1 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 1–3 –2 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE SZERBIA ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik