nemzetisport.hu
2019.11.16 06:40 Frissítve: 2019.11.16 08:56

Válogatott: Biztos, hogy 3 ponttal térünk haza Walesből – Dzsudzsák

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Uruguaytól az új Puskás Aréna avatómérkőzésén. A találkozó után Dzsudzsák Balázs és Vida Máté értékelt az interjúfolyosón.

 

 

Dzsudzsák Balázs elmondta: Marco Rossi szövetségi kapitánynak az volt a célja, hogy a lehető legkevesebb játékos legyen 60 percnél többet a pályán.

„Amikor van négy napunk a meccsig, normális, hogy ezt a találkozót így lehoztuk. Voltak nehéz periódusok, de az eredmény tudatában, és hogy kettő nulla után visszajöttünk a meccsbe, bátrabban kezdtünk futballozni, így voltak pozitívumai a mérkőzésnek. Egy topcsapat ellen játszottunk, mindenképpen jó, hogy ilyen főpróbát tartottunk a keddi döntő előtt.”

A magyar válogatott csapatkapitánya a videóban beszél arról is: mekkora pluszlöketet adtak nekik kétgólos hátrányban a szurkolók, és hogy milyen eredményre számít Walesben.

Vida Máté szerint nem olyan volt ennyi néző előtt játszani, mint ahogy azt előzetesen elképzelte.

„Durvább volt. Erre azért nehéz felkészülni, hiszen nekem a horvát meccs volt a top a maga harmincezer valamennyijével, most ezt megdupláztuk. Tényleg mindenki nekünk szurkolt, őrületes hangulat volt, annak ellenére, hogy egy edzőmeccs volt. Milyen lehet egy Eb, ha kijutnánk? El se tudom képzelni. Úgyhogy ez egy motiváció keddre, fel van adva a lecke.”

A videóban arról is mesél, milyen volt az uruguayi világklasszisok ellen pályára lépni.

Vállalható volt-e a meccs? Kikaptunk, így nem – Szalai Ádám

Úgy mentem fel a pályára, hogy hűha! – Szoboszlai Dominik

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Magyarország–Uruguay 1–2 (1–2)
Budapest, Puskás Aréna, 65 114 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
MAGYARORSZÁG: 
Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A., 71.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) – Vida M. – Dzsudzsák (Kovács I., 54.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 67.), Varga R. – Szalai Á. (Feczesin, 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
URUGUAY: Muslera – G. González, Coates, Godín, Vina (Laxalt, 68.) – Valverde (Torreira, 67.), Bentancur (Vecino, 53.), B. Lozano – B. Rodríguez (Pereiro, 82.), Cavani (Stuani, 74.), L. Suárez (Maxi Gómez, a szünetben). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Szalai Á. (24.), ill. Cavani (15.), B. Rodríguez (21.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÉLŐ FELVEZETÉSÜNK A NAGY MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: SOMOGYI ZSOLT, ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), TUMBÁSZ HÉDI, FÖLDI IMRE, SZABÓ MIKLÓS, TÖRÖK ATTILA (fotó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

 

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.

2023.11.27 21:40:40

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.11.26 20:33:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Egy nevezetes eseményt hogyan aktualizálunk? Kell-e aktualizálnunk? A szívünkhöz közel álló nemzeti ünnepeinkkel, az 1848-as és az 1956-os forradalommal kapcsolatban rendre előhozakodunk – helyesen –, miként lehet a dicső múlt a remélt szép jövő alappillére. Nem egyszerű feladat, a 6:3-hoz fűződően különösen nem az, a fiatal generációk némiképpen értetlenül állhattak az esemény előtt.

2023.11.25 23:28:10

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Aki a futballt nem ismeri és nem érti, az nemcsak az emberiség legnépszerűbb játéka iránt intakt, de nem ismeri és nem érti azt a hazájában többmilliós, nagyobb országok esetében tízmilliós, a földön többmilliárdos tömeget sem, amely a labdarúgás feltétlen vagy feltételezett, győzelmekhez kötött híve.

2023.11.24 19:13:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A kommunisták nem naggyá tették a magyar futballt, hanem világbajnoki címektől fosztották meg.