nemzetisport.hu 2019.11.16 06:40 Frissítve: 2019.11.16 08:56

Válogatott: Biztos, hogy 3 ponttal térünk haza Walesből – Dzsudzsák

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Uruguaytól az új Puskás Aréna avatómérkőzésén. A találkozó után Dzsudzsák Balázs és Vida Máté értékelt az interjúfolyosón.

 

 

Dzsudzsák Balázs elmondta: Marco Rossi szövetségi kapitánynak az volt a célja, hogy a lehető legkevesebb játékos legyen 60 percnél többet a pályán.

„Amikor van négy napunk a meccsig, normális, hogy ezt a találkozót így lehoztuk. Voltak nehéz periódusok, de az eredmény tudatában, és hogy kettő nulla után visszajöttünk a meccsbe, bátrabban kezdtünk futballozni, így voltak pozitívumai a mérkőzésnek. Egy topcsapat ellen játszottunk, mindenképpen jó, hogy ilyen főpróbát tartottunk a keddi döntő előtt.”

A magyar válogatott csapatkapitánya a videóban beszél arról is: mekkora pluszlöketet adtak nekik kétgólos hátrányban a szurkolók, és hogy milyen eredményre számít Walesben.

Vida Máté szerint nem olyan volt ennyi néző előtt játszani, mint ahogy azt előzetesen elképzelte.

„Durvább volt. Erre azért nehéz felkészülni, hiszen nekem a horvát meccs volt a top a maga harmincezer valamennyijével, most ezt megdupláztuk. Tényleg mindenki nekünk szurkolt, őrületes hangulat volt, annak ellenére, hogy egy edzőmeccs volt. Milyen lehet egy Eb, ha kijutnánk? El se tudom képzelni. Úgyhogy ez egy motiváció keddre, fel van adva a lecke.”

A videóban arról is mesél, milyen volt az uruguayi világklasszisok ellen pályára lépni.

Vállalható volt-e a meccs? Kikaptunk, így nem – Szalai Ádám

Úgy mentem fel a pályára, hogy hűha! – Szoboszlai Dominik

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Magyarország–Uruguay 1–2 (1–2)
Budapest, Puskás Aréna, 65 114 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
MAGYARORSZÁG: 
Dibusz – Bese, Baráth (Szalai A., 71.), Lang, Korhut (Nagy Zs., 75.) – Vida M. – Dzsudzsák (Kovács I., 54.), Kalmár (Holman, 83.), Szoboszlai (Nagy Á., 67.), Varga R. – Szalai Á. (Feczesin, 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
URUGUAY: Muslera – G. González, Coates, Godín, Vina (Laxalt, 68.) – Valverde (Torreira, 67.), Bentancur (Vecino, 53.), B. Lozano – B. Rodríguez (Pereiro, 82.), Cavani (Stuani, 74.), L. Suárez (Maxi Gómez, a szünetben). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Szalai Á. (24.), ill. Cavani (15.), B. Rodríguez (21.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÉLŐ FELVEZETÉSÜNK A NAGY MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: SOMOGYI ZSOLT, ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), TUMBÁSZ HÉDI, FÖLDI IMRE, SZABÓ MIKLÓS, TÖRÖK ATTILA (fotó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

 

2022.05.22 10:43:01

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Fenyvesi Máté és válogatottbeli társai üzeneteinek hátterét igyekszünk megvilágítani.

2022.05.18 08:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A helsinki olimpia előtt a csatársor összetétele volt a legnagyobb kérdés.

2022.05.16 23:07:26

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennek jegyében elismerem, belefér, hogy egyszer elém vezessék a kombinatorikát a képernyő lovagjai, hogy lássam, mennyire okosak. Ám nekem nem magasröptűen kell tudnom a pozíciókról, hanem hétköznapian. Főként, hogy a semmit magyarázgató meghívottak többségével az a bajom, hogy – láttam őket játszani. Hiába, nagy teher az életkor…

2022.05.14 10:38:54

Magyar válogatott THURY GÁBOR

1972: Géczi István egy percet tévedett, de győztünk – a mindenható Isten nevében.

2022.05.13 21:00:16

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Vancsa Zalán behívása üzenet a fiataloknak.