Válogatott: Bízom benne, a tavalyi Eb-hez méltóan fogunk szerepelni – Fiola

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 10:01
Fiola Attila és Szalai Attila, a magyar labdarúgó-válogatott két játékosa állt a sajtó rendelkezésére pénteken a júniusi Nemzetek Ligája-meccsek előtt.

Fiola Attila bátor játékot vár a topcsapatok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Fiola Attila bátor játékot vár a topcsapatok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Fiola Attila bátor játékot vár a topcsapatok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Fiola Attila bátor játékot vár a topcsapatok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Fiola Attila bátor játékot vár a topcsapatok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)

A magyar válogatott június 4. és 14. között négyszer lép pályára: kétszer Angliával csap össze, valamint Olaszországgal és Németországgal is megküzd. Az angolok elleni hazai mérkőzésen az UEFA-büntetés miatt nézőként csak gyerekek vehetnek részt.

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00: MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország
A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

„Ezeken a meccseken nem mi vagyunk az esélyesek – szögezte le Fiola Attila, a Mol Fehérvár FC futballistája. – Ha mindenki száz vagy inkább százhúsz százalékot nyújt, lehet sanszunk, de szerencse is kell hozzá. Reméljük, tudunk meglepetést okozni! Fizikailag jó állapotban vagyok, fejben kicsit elfáradtam, nem volt sok idő pihenni. Tizenegy nap alatt négy mérkőzés vár ránk, kemény erőfeszítés lesz. A csapategység rendben van. Bízom benne, hogy a tavalyi Európa-bajnoksághoz méltóan fogunk szerepelni. Az Eb-n balszélsőként játszottam, de a gólszerzés nem az én feladatom. Mostanában hátvédként szoktam lehetőséget kapni. Összességében előny, hogy több poszton bevethető vagyok. Az nem szerencsés, ha minden héten máshol kell játszanom. Ha választhatok, a pálya közepén érzem a legjobban magamat. Reméljük, hogy minél több gyerek és felnőtt kilátogat a meccseinkre és jó hangulat lesz! Ilyen erős ellenfelek ellen, ha jól játszunk és kikapunk három-kettőre, senki sem szólhat egy szót se. Ha bátortalanul, döntetlenre játszva egy-nullás vereséget szenvedünk, az nem jó.”

Fiola Attila állt az újságírók elé (Fotó: Dömötör Csaba)
Fiola Attila állt az újságírók elé (Fotó: Dömötör Csaba)

„Jó volt, hogy újra mérkőzést játszhattam – mondta Szalai Attila, aki klubjában, a török Fenerbahcéban a legutóbbi hétvégén több mint egy hónap után lépett ismét pályára. – Rengeteget dolgoztam azért, hogy visszatérhessek. A vállsérülésem rendbe jött, százszázalékos állapotban vagyok. Boldog vagyok, hogy itt lehetek a válogatottban. A tavalyi Eb-n is topválogatottak ellen játszottunk, fel tudtuk venni a harcot és jó eredményeket értünk el. Idén is hasonló cipőben járunk. Ugyanazt szeretnénk átélni, mint tavaly. Bevethető leszek, keményen dolgozok azon, hogy már az első mérkőzésre a lehető legjobb állapotban legyek. Az angolok és a németek ellen volt szerencsém játszani. Vannak pozitív emlékeim is. Örülünk, hogy az első találkozón gyerekek előtt játszunk. Jobb, mintha zárt kapus lenne a mérkőzés. Reméljük, a németek ellen telt ház lesz, nagy szükségünk van a szurkolóinkra! Sajnos még nem szereztem gólt a nemzeti csapatban. Bízom benne, hogy a következő helyzetemet értékesítem. A jövőmről szóló pletykákat igyekszem kizárni, persze egy futballistának jó érzés, ha azt látja, felfigyelnek rá. Most a Fenerbahce és a válogatott sikerére koncentrálok.”

(Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A NEMZETEK LIGÁJÁRA
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik