nemzetisport.hu 2013.10.14 12:19 Frissítve: 2014.09.20 01:04

Válogatott: Aki nem volt biztos a vereségben, nem ért a focihoz - Csank

Majréztak a játékosok a megtévesztő felbuzdulás miatt, az idegenlégiósok sem emelkedtek ki tartásban – ebben látja a Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezőn elszenvedett 8–1-es vereség okát Csank János korábbi szövetségi kapitány.

 

„Aki a meccs előtt nem volt biztos abban, hogy Hollandiában kikapunk, az nem ért a futballhoz. A magyaros felbuzdulás, hogy most aztán ki kell jutni, megint megtévesztett sokakat, köztük a szövetségi kapitányt is. Igen optimista vállalkozás volt erre a meccsre két csatárral kimenni, de ami ennél fontosabb, a védekezőmunka hiánya arra utalt, mi itt tényleg hittünk a győzelemben az elején. Aztán jöttek a nagy hibák a gólok előtt, amit az okozott, hogy majréztak a játékosok, miként Bukarestben is” – vélekedett Csank János a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Csak azt tudom mondani, mint általában a selejtezők előtt: a harmadik helyet kell megcélozni, megcsinálni, aztán ahhoz képest jöhet esetleg egy bravúr. Mi magyaros nagyképűséggel mindig tovább akarunk jutni, de ez ma már nem indokolt, hiába Puskásék forognak még a fejekben ma is. Millió statisztika bizonyítja: jelenleg Európa harmadik vonalához tartozunk" – vázolta a realitásokat az edző.

„Ha bekapcsoljuk a tévét, a magyar futballról emberek beszélnek órákat, de nem hallom órákat beszélni Garamit vagy Mezeyt, a régi nagyokat, akik vezetők, a komolyabb edzőket. Kint ez nem így működik, nem poénokat kéne keresni állandóan, hanem meg kell beszélni a dolgokat – lehet, hogy menne is néhány szakembernek. Szerintem az MLSZ vezetői sem tudják, hogy van több értelmes magyar edző – csak alig kérdezik őket” – fűzte hozzá.

„Én azért nem tartom most ebben felelősnek magam, mert mindig a legjobb tudásom szerint végzem el a munkámat, olvasok, figyelem a nemzetközi eseményeket, képzem magam, átgondolok mindent, ezért élek. Látok ma egy magyar és egy osztrák ifimeccset: ugyanaz a törés-zúzás, pedig régen a magyarokra nem ez volt a jellemző. Mi mindig keresünk valami külföldi vonalat, ezer éve holland vonalazunk például, most meg spanyolozunk. Én azért ezekből a külföldi modellekből nem hiszek el mindent, nekünk a saját könnyűlovas stílusunkat kellene újra megtalálni” – mondta Csank.

„Amikor én megkaptam pótselejtezőn a magam 7–1-es vereségét, elszántabb ellenfelünk volt, mint a most örömfocizó hollandok. Hamar kaptuk a gólokat a meccsen, a közeg pedig meglehetősen ellenséges volt, amit persze magyarként megszokhattam. Ez a mostani csapat felében idegenlégiósokkal állt fel, akik évek óta kint vannak, mégsem láttam a pályán a micsoda más minőséget”–- mondta a volt szövetségi kapitány.

„Nem érdekel, külföldi vagy magyar kapitány lesz-e a következő. Nem szabadna ebből a bukásból akkora tragédiát csinálni, még ha amúgy az is. Ettől nem javul az ország egzisztenciája, bár a hangulatát nyilván befolyásolhatja. Csúnya ez a nyolcas, de ilyenkor fel a zakó gallérjával, és menni tovább. Nem érdemes mindent lerombolni magunk mögött, csak vannak játékosok, csak van Bogdán Ádámunk. Ez férfiak játéka, bírni kell a gyűrődést, ilyen karakterekre kell alapozni: ez azért nem az óriási nemzeti tragédiák közé tartozik” – szögezte le Csank János.

A teljes beszélgetést itt tekinthet meg!

2022.08.12 13:32:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Negyven éve vagyok a futballban, először nyertem bajnoki címet, hihetetlenül boldog vagyok!”

2022.08.07 22:26:01

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkoriban nála nagyobb érzelmeket kiváltani senki sem tudott, s a futball legszebb adományát hagyta reánk. Itt járt köztünk, játéka kegyelmi pillanataival derűt csalt az arcokra, azt ültetett a szívekbe is, s most lénye belelobbant a végtelenbe. Ember volt, nagyon esendő, aztán sokat szenvedő ember, ez bizonyos, de hiszem, tisztességtelen lélek pillanatokra sem.

2022.08.06 21:17:28

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. 2022-ben sem a szerb, sem az északír, sem az angol, sem az olasz, sem a német válogatott nem szerzett gólt ellenünk a második félidőben.

2022.08.05 14:09:59

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ha tizenegy kínai játékos a legjobb nálam, akkor nincs mese, a Honvéd tizenegy kínaival áll ki.”