Válogatott: A cél, hogy a végén együtt énekeljük a Himnuszt a szurkolókkal – Elek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 17:37
null
Együtt énekelnének a szurkolókkal (Fotó: Földi Imre)
A magyar labdarúgó-válogatott Telkiben készül a lettek elleni, csütörtöki, valamint a portugálok elleni, vasárnapi vb-selejtezőkre. A csapat mai sajtótájékoztatóján először Guzmics Richárd és Elek Ákos válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

„Jó állapotban vagyok. A korábbi térdsérülésem rendbe jött. Folyamatosan játszom a kínai bajnokságban, olyan labdarúgók ellen, mint Lavezzi, vagy Hulk. Sokat jelent hétről hétre ilyen csatárok ellen szerepelni. Szerencsére az átállással nincs problémám, mert már egy héttel ezelőtt hazajöttem, volt időm rá” – beszélt magáról Guzmics Richárd, a kínai Jenpien légiósa.

„Boldog ember vagyok. Hihetetlen profi körülmények között játszhatok a klubomban. Amikor az El-kiesésünk után a tulajdonos bejött az öltözőbe, és megkérdezte, mire van szükségünk a sikerhez, mi hiányzik a tökéletes felkészüléshez, nem tudtunk mit mondani. Sajnálom, hogy huszonnyolc évesen kell megtapasztalnom, hogy milyen az igazi profizmus. Szerencsére folyamatosan lehetőséget kapok. Ezek után jó érzésekkel jöttem a válogatotthoz. És két jó eredménnyel itt is boldog leszek. Akkor leszek elégedett, ha a két meccs után a szurkolókkal együtt énekelhetjük a Himnuszt. Az lenne az egyik cél, hogy a szurkolókat és a csapatot ismét közel hozzuk egymáshoz” – beszélt az érzéseiről Elek Ákos, a Kajrat Almati játékosa.

Elek a klubjával kapcsolatban megjegyezte, már tanul oroszul, mert ezt fontosnak tartja, és a csapattársait is meglepte, amikor az első edzésen oroszul köszönt. A válogatottra váró meccsekkel kapcsolatban elmondta, a letteket sem szabad félvállról venni, okozhatnak meglepetést, de természetesen győzelmet vár a magyar csapattól. Elek szerint a portugálok ellen stabil védekezésre alapozva bátor kontrákra lesz szükség.

Guzmics az NSO kérdésére kifejtette, a hangulatra nem nyomja rá a bélyegét az andorrai vereség, mert Bernd Storck is azt hangsúlyozza, hogy tanulni kell abból a meccsből, de most már előre kell nézni. A védő szerint az a fontos, hogy ismét egységes csapatként tudjanak fellépni, és ebben sokat segíthet, hogy nagyjából ugyanaz a keret van most itt, mint az Eb-n.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda FC – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ VB-SELEJTEZŐI
Augusztus 31. (csütörtök), 20:45: Magyarország–Lettország
Szeptember 3. (vasárnap), 20:45: Magyarország–Portugália

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 6 6 12– 3 +9 18
2. Portugália 6 5 1 22– 3 +19 15
3. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3 8– 7 +1 7
4. Feröer 6 1 2 3 2–10 –8 5
5. Andorra 6 1 1 4 2–13 –11 4
6. Lettország 6 1 5 2–12 –10 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik